Jumari de porc

Masa traditionala romanesca de Craciun cuprinde sarmale, mamaliguta, carnati, si printre altele, jumari de porc. Jumarile se fac din slanina cu carne care se prajeste pana se topeste toata grasimea. Pe la tara sunt nelipsite dupa taierea porcului. Dar cum posibilitatea de a avea un porc crescut de casa este tot mai mica, vom face jumarile din slanina cumparata de la macelarie.

Jumari de porc

By November 24, 2013

Sunt foarte usor de facut. Aveti grija cand le faceti pentru ca s-ar putea ca intreaga casa sa miroasa a jumari dupa aceea.

Stim cu totii ca nu sunt indicate datorita colesterolului dar, vorba aceea, o data pe an e Craciunul, si eu zic ca ne putem permite o jumara prajita bine, cu sare si ceapa rosie, macar o data pe an.

Se servesc ca aperitiv la masa de Craciun.

Prep Time : 5 minutes. Cook Time : 40 minutes Yield : 8

Rating 5 stars - based on 4 review(s)

Ingredients


Instructions

Facem jumarile din slanina mai carnoasa sau din carne de porc (de lucru) mai grasa.

  • Taiem carnea in bucatele potrivite de mancat.

Jumari de porc Jumari de porc

  • Intr-un tuci punem carnea si apa. Punem pe foc si lasam sa se clocoteasca, cu capac, cam cinci minute.

Jumari de porc Jumari de porc

  • Dam capacul la o parte si lasam carnea sa fiarba. Jumarile sunt gata cand grasimea s-a topit de pe carne. La mine a durat cam 40 de minute. Dupa ce sunt gata le scoatem din grasime cu o spumiera.

Jumari de porc Jumari de porc Jumari de porc Jumari de porc

  • Se lasa sa se raceasca si se presara cu sare dupa gust.

Jumari de porc

Pofta buna!

Sfaturi:

  1. Dupa ce ati scos jumarile din tuci puneti grasimea intr-un borcan la loc rece. Se va intari formandu-se untura pe care o folosim la cozonac, prajituri sau friptura.

 Prezentare video Reteta de Jumari de Porc

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(6 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

2 Responses to Jumari de porc

  1. Buburuza Bubu

    inghit in sec privind la poze 🙂 Anu asta trebuie sa fac si eu!

    • Camelia Juganaru

      Sincer iti spun ca am facut pentru prima data. Au iesit super. Eu care ma cam strambam din nas cand vedeam pe masa jumari, de data asta nu ma mai puteam satura!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *