Inghetata cu caramel

Inghetata cu caramel. Desi astazi pare sa nu fie ziua cea mai potrivita pentru inghetata (tocmai mi-am pus sosete, deci e cam racoare) eu sunt de parere ca nu e niciodata prea frig pentru inghetata. Mai ales pentru inghetata de casa. Astazi va propun Inghetata mea cu caramel. Plus ca daca va apucati de ea azi, abia maine va fi buna de mancat si poate maine va fi mai cald. Oricum e bine ca a mai plouat, poate ca mai cresc si rosiutele mele un pic.

Prezentare video Inghetata cu caramel

Inghetata cu caramel

By August 19, 2015

O sa vedeti ca se face foarte usor ca mai toate inghetatele. Pentru ca e cu frisca va iesi foarte cremoasa. Pentru ca i-am pus si o pastaie de vanilie va si foarte aromata. Practic e o inghetata cu caramel si vanilie.

Eu am ales sa o servesc in conuri de inghetata care se gasesc la carrefour, doar acolo am vazut eu. Puteti sa luati si din acelea conice, dar va trebuie un fel de suport pentru a le servi.

Ingredients

Instructions

Inghetata cu caramel

  • Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare. Se adauga 150 de gr de zahar treptat si se mixeaza pana cand este dizolvat complet.

Inghetata cu caramel Inghetata cu caramel

  • Se adauga 200 de ml de lapte si se amesteca foarte bine.

Inghetata cu caramel

  • Pastaia de vanilie se taie in jumatate si ii se pun semintele in compozitia de mai sus. Cumparati pastaia de vanilie! Nu folositi aroma!.
  • Compozitia se pune intr-o cratita cu fund gros si se lasa la foc potrivit pana cand incepe sa se ingroase. Ar trebui sa dureze cam 5 minute. Amestecati din cand in cand cu telul astfel incat nu se formeze aglomerari.

Inghetata cu caramel

  • Intr-o alta cratita se pun restul de 150 gr de zahar si se caramelizeaza la foc potrivit amestecand astfel incat zaharul sa nu se arda. Capata un gust amar, neplacut. Cand este complet lichid este gata.

Inghetata cu caramel Inghetata cu caramel

  • Peste caramelul lichid se adauga 100 de ml de lapte si se inglobeaza in compozitie. Datorita diferentei de temperatura dintre zaharul fierbinte si laptele rece compozitia se va umfla. Nu va temeti, se va calma din nou si se va lega foarte bine. Sosul de caramel este gata atunci cand compozitia este omogena. Se da de pe foc. Se lasa sa ajunga aproape la temperatura camerei.
  • Sosul de caramel se pune peste crema de oua si se omogenizeaza bine.

Inghetata cu caramel Inghetata cu caramel

  • Separat se bate frisca.
  • Frisca se incorporeaza in compozitia facuta mai devreme.
  • Viitoare inghetata se pune intr-o caserola si se pune la congelator peste noapte sau pana cand este inghetata complet. Este bine sa o amestecati din cand in cand astfel incat sa nu se formeze ace de gheata.

Inghetata cu caramel Inghetata cu caramel

  • Cand este bine inghetata se serveste in conuri!

Inghetata cu caramel

Pofta mare!

Pe aici mai gasiti si o reteta delicioasa de inghetata cu lamaie, preferata mea, si o inghetata cu cirese!

Tips:

1. Daca vreti sa faceti decoratiuni de zahar ars este foarte simplu: topiti zaharul la fel ca mai sus si cand este lichid turnati-l in fir subtire pe o foaie de copt. Jucati-va putin cu el creand tot felul de modele. Se va intari rapid si isi va pastra forma. Oricum se vor rupe in fel si chip cand veti incerca sa le desprindeti de pe foaie.

2. Din nefericire aceste decoratiuni nu tin foarte mult din cauza umiditatii. Oricum acestea sunt cele mai simple decoratiuni pe care le puteti face. Imediat ce devin mai priceputa va arat si voua.

Ciao!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *