Hummus

Buna tuturor! Dupa cum va povesteam intr-o postare anterioara am decis sa va prezint cateva dintre retetele mele preferate din bucataria turceasca. Unul dintre cele mai populare mezze turcesti este Hummus. Sigur ati auzit despre acest delicios preparat.

In cele mai multe restaurante turcesti in care am fost eu, hummus se serveste la inceputul mesei, impreuna cu ezme, salata coban si iaurt cu castraveti (existand bineinteles variatiuni).

Prezentare video Reteta de Humus – Hummus – Houmous

Hummus

By March 16, 2015

Hummusul se face din boabe de naut, asa un fel de fasole, nu tocmai cunoscuta pe la noi. Neaparat se pune tahini, pasta de susan, pe care puteti sa o faceti chiar voi sau sa o cumparati gata facut.

Nautul se gateste similar fasolei, in sensul ca se lasa la hidratat peste noapte si apoi se fierbe in apa cu bicarbonat de sodiu. Fierbe ceva mai repede decat fasolea, cam o ora si jumatate.

Preparatul in sine aduce a fasolea  noastra batuta, draga de ea.

Hummusul este foarte gustos si mai ales satios, perfect pentru post sau pentru meniurile vegetariene. Va sfatuiesc sa il faceti voi acasa pentru ca cel care se gaseste in supermarketuri nu este foarte bun. Eu aproape am abandonat incercarile cu hummus de cumparat pentru ca de cele mai multe ori l-am aruncat.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 01h 30min
  • Yield : 12
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Hummus

  • Nautul hidratat se pune la fiert in apa rece cu un pic de bicarbonat de sodiu. Se fierbe pana cand boabele sunt comestibile si foarte moi. La mine a durat aproximativ 0 ora si jumatate.
  • Puteti sa faceti hummus si din naut la conserva/borcan care este deja fiert. Practic va fi mult mai simplu.
  • Dupa ce nautul este bine fiert se scurge de zeama si se pastreaza cateva polonice. Dupa ce s-a racit cat de cat este indicat sa aveti rabdare de chinez batran si sa scoateti coaja de pe fiecare boaba de naut. Zice-se ca asa, fara coaja, ar fi mai usor de de digerat si hummusul ar iesi mai fin. Daca aveti de gand sa faceti aceasta operatiune va sfatuiesc sa faceti hummus din 100 de gr de naut ca numai terminati niciodata.

 

Hummus Hummus

  • Natutul decojit sau nu, se paseaza folosind un blender (cel mai bine ar fi unul cu cana). Se adauga treptat zeama in care a fiert nautul, un polonic, doua si ulei de masline, pana cand se obtine o pasta uniforma, grosuta.

Hummus Hummus

Hummus Hummus

Hummus Hummus

  • Se adauga tahini, sare, suc de lamaie dupa gust, cumin si usturoi pisat. Se omogenizeaza bine compozitia.
  • Hummusul se serveste cu cateva boabe de naut fierte, patrunjel tocat, boia de ardei dulce/iute si lipii.

Hummus

S-aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(6 votes, average: 4.33 out of 5)
Loading...

One Response to Hummus

  1. Maria Ene

    Particip! Maria Ene

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *