Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Buna ziua dragilor! Astazi am sa va povestesc despre un preparat foarte, foarte gustos si anume Gyros de Pui cu sos Tzatziki. Minunatul preparat este o vedeta a bucatariei grecesti care abunda in gyros, souvlaki, dar si kokoretsi, kleftiko si musaca. Preparatele acestea, cum sunt Gyros sau Souvlaki, care pot fi pe placul oricui ajung foarte repede peste granitele tarilor de origine. Asa cum si shaorma convertita pe gustul romanului a devenit cel mai cunoscut preparat turcesc la noi in tara.

Din pacate (sau poate din fericire) kokoretsi (organe de miel invelite in mate de miel fripte pe tepuse la gratar) nu au ajuns sa fie vanduti la fiecare colt de strada. Dar sa revenim la gyros. Acesta a devenit popular mai tarziu decat super iubita shaorma, dar a recuperat terenul pentru ca in prezent se gasesc destul de multe restaurante si locatii tip fast food unde se poate manca gyros.

Prezentare video Reteta de Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

By December 7, 2016

Un gyros super bun se poate face si acasa fara prea multe batai de cap.

Aveti nevoie de pui (pulpe sau piept, dar pulpele sunt mai suculente), sos tzatziki, condimente specifice mediteranei cum ar fi oregano, busuioc, usturoi, dar si ulei de masline.

Eu am gatit puiul la cuptor, dar se poate praji daca doriti. La restaurantele grecesti acesta se face la rotisor.

Va mai trebuie lipii grecesti pentru gyros. Aceste lipii sunt diferite de cele libaneze sau de cele tip tortilla pentru ca sunt facute dintr-un aluat mai gros si seamana mai degraba cu niste painici cu mijlocul gol. Puteti sa gasiti retete pentru lipiile aceastea grecesti si se gasesc gata facute si in magazine (ultima data am vazut la cora). Atunci cand am facut acest gyros nu am gasit lipii grecesti asa ca am folosit foi de tortilla.

Pentru tzatziki va trebuie ingredientele clasice: iaurt grecesc, usturoi, suc de lamaie, castraveti si oregano.

Bucatele de pui rumenite se servesc in lipie impreuna cu sosul tzatziki, salata verde, rosii si castraveti. Delicios si sanatos!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

  • Pulpele de pui se pun intr-o tava si se condimenteaza cu sare, piper, boia de ardei, oregano uscat, doi catei de usturoi trecuti prin presa si cateva picaturi de ulei de masline.

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

  • Se amesteca bine si se gatesc pulpele de pui in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

  • Cat timp se gateste puiul puteti sa pregatiti sosul tzatziki: castravetele se decojeste partial, se taie in jumatate si ii se scot semintele cu o lingurita. Castravetele se toaca marunt sau se da pe razatoarea mare. Intr-un bol se amesteca iaurtul grecesc cu castravetii, sucul de lamaie, oregano, putin ulei de masline si usturoiul trecut prin presa.

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

  • Dupa ce puiul este gata se lasa sa se raceasca cat sa puteti sa il feliati.

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

  • Rosiile, castravetii si ceapa rosie se feliaza subtire.

gyros-de-pui-cu-sos-tzatziki-4

  • Lipiile se ung cu sos tzatziki, se aranjeaza cateva fasii de salata verde, rondele de ceapa, castraveti, bucati de pui, rondele de rosii si putin sos tzaztiki. Se ruleaza gyros-ul si se inveleste in folie de aluminiu.

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

  • Se pregatesc in felul aceasta toate gyros-urile.

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

  • Se servesc cu multa pofta!

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Gyros de Pui cu sos Tzatziki

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de inspiratie greceasca intrati aici.

 

Shaorma cu pui Feta Saganaki

Placinta cu branza feta si spanac Burritos

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *