Gulasul este simbolul bucatariei unguresti. La noi in tara il regasim in zona Transilvaniei. In ungureste cuvantul gulas are puternice legaturi cu carnea de vaca, el insemnand cireada, vacar, cioban si … mancare delicioasa.
Prezentare video Reteta de Gulas Unguresc de Vita cu Galuste
Gulas unguresc de vita cu galuste

Un gulas autentic trebuie sa contina neaparat carne de vita, paparika si ceapa. Gulasul poate fi supa si atunci il lasam sa clocoteasca cu mai multa zeama, si tocanita, caz in care il facem mai scazut.
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 01h 30min
- Rating
- Yield : 4
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou
Ingredients
✓ LIVRARE LA DOMICILIU ⇛ [ Cumpără ] avantajos ingredientele pentru această rețetă!
Instructions
- Carnea se taie in bucati de dimensiuni potrivite si ceapa se toaca felii.
- Intr-o oala rumenim carnea si adaugam apoi ceapa.
- Dupa ce s-a inmuiat ceapa vom adaugam boiaua dulce, cea picanta si bulionul. Amestecam bine si adaugam un pic de apa ca sa aiba in ce sa clocoteasca. Lasam la foc mediu pana se inmoaie carnea si facem galustele.
Galuste:
- Sunt galuste speciale de gulas care difera de cele din supa.
- Amestecam oul cu untul si un praf de sare. Incepem sa inglobam faina si amestecam bine. Trebuie sa ne iasa un aluat grosut.
- Intr-o alta oala punem apa la fiert. Cand a dat in clocot, folosind o lingurita, formam galustele si le fierbem cam 10 minute.
- Se scurg si se adauga peste gulas. Il dam de pe foc si il servim fierbinte.
Pofta buna!
Ce parere ai despre aceasta reteta?
excelent
eu am mai adaugat Conopida si 2 cartofi, foarte bun