Gogosi

Gogosile sunt printre cele mai populare deserturi. Probabil pentru ca sunt gustoase si usor de facut. Cu zahar pudra, gem, branza, bombonele sau glazura, gogosile reprezinta un desert indragit.

Prezentare video Reteta de Gogosi

Gogosi

By November 10, 2013

Gogosile sunt un desert intalnit in multe tari, ele gasindu-se in cofetarii, supermarket-uri sau brutarii. In continuare veti gasi reteta clasica de gogosi pe care le puteti decora dupa bunul plac.

  • Prep Time : 50 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Rating 5 stars - based on 3 review(s)
  • Yield : 8
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

Sa facem gogosi zic:

  • Mai intai pregatim drojdia. Intr-un castronel sfarmam drojdia, adaugam o lingurita de zahar si putin lapte cald. Amestecam si adaugam doua lingurite de faina. Trebuie sa fie asa ca un aluat subtire. Lasam sa creasca cam 10 minute.

Gogosi Gogosi Gogosi Gogosi

  • Faina o punem intr-un castron mare. Facem o gropita la mijloc si punem maiaua crescuta, galbenusurile, zaharul alb, zaharul vanilat, coaja de lamaie. Amestecam bine si incorporam treptat laptele. Framantam bine si punem untul topit. Dupa ce aluatul nu se mai lipeste de maini il lasam sa creasca la cald cam 30-40 de minute.

Gogosi Gogosi Gogosi Gogosi Gogosi Gogosi

  • Dupa ce a crescut intindem o foaie cam de un centimetru grosime si, folosind o cana, taiem cercuri de aluat. Mie din cantitatile de mai sus mi-au iesit doua foi de aluat maricele.

Gogosi Gogosi

  • Intr-un tuci sau o tigaie danca incingeti ulei si prajiti gogosile pe ambele parti pana se umfla si se rumenesc.
  • Le pudrati cu zahar pudra si sunt gata de servit.

Gogosi Gogosi Gogosi

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

3 Responses to Gogosi

  1. Carmina

    Buna! Tocmai le-am terminat de facut. De mancat se mananca, mai mult decat as fi sperat :))). Sunt foarte bune la gust dar ceva am gresit eu pentru ca: din foaia mai groasa gogosile au iesit mai pline dar un pic crude desi aproape ca s-au ars la suprafata, daca foaia a fost subtire au iesit seci, umflate dar seci :). Una peste alta reteta e buna, aflu eu ce nu am facut cum trebuie.

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca ti-au placut!

  2. Recian Maria Lucia

    Particip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *