Gogosi Rasucite

Salutare dragilor! Cui ii plac gogosile? Ei bine mie imi plac foarte mult, dovada stau cele 5 retete de gogosi deja existente pe blogul asta. Cine ar fi crezut ca poti sa faci gogosi in atatea moduri? Si pun pariu ca mai sunt si alte feluri in care putem face gogosi. Ei bine astazi va arat cum sa pregatiti Gogosi Rasucite fix ca cele de la gogoserie (daca asa s-or numi locurile in care se vand gogosi).

Prezentare video Gogosi Rasucite

Gogosi Rasucite

By April 22, 2019

Ei bine ce sa credeti, Gogosile Rasucite se fac intocmai si la fel ca gogosile normale, doar ca difera modalitatea de asamblare. Aluatul pentru gogosi se framanta rapid din faina, zahar, unt, oua, drojdie, etc. Dupa dospire incepe distractia, aluatul trebuie rulat in taitei grosi si lungi care se impletesc. Va povestesc in detaliu mai jos!

Sper sa va placa!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Gogosi Rasucite

  • Intr-un bol mixam untul topit si racit, laptele, oul, zaharul, praful de sare, esenta de lamaie si de vanilie. Mixam pana se dizolva zaharul.
  • Amestecam faina cu drojdia uscata.

Gogosi Rasucite

  • Adaugam din compozitia lichida peste faina si amestecam.

Gogosi Rasucite

  • Framantam cu mana pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
  • Mutam aluatul intr-un bol curat uns cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si il lasam sa dospeasca timp de 1 ora pana isi dubleaza volumul.

Gogosi Rasucite

  • Rasturnam aluatul pe masa de lucru usor infaina si il framantam usor. Ii dam o forma rotunda si il punem inapoi in bol. Il mai lasam sa dospeasca inca 30 de minute.

Gogosi Rasucite

  • Il rasturnam din nou pe masa unsa cu ulei de data asta si il transformam intr-un rulou lung pe care il impartim in 12 parti egale.

Gogosi Rasucite

  • Transformam fiecare parte intr-un rulou lung si subtire pe care il impletim la jumatate.

Gogosi Rasucite

  • Formam in felul asta toate gogosile si le punem pe farfurii unse cu ulei.

Gogosi Rasucite

  • Acoperim farfuriile cu folie de plastic si lasam gogosile sa mai dospeasca inca 30 de minute. Hei! Ce credeati? Ca e usor sa faceti gogosi?

Gogosi Rasucite

  • Incingem ulei de floarea soarelui intr-un ceaun, cratita, tigaie inalta, orice numai sa formam baie de ulei.

Gogosi Rasucite

  • Cand e foarte bine incins incepem sa prajim gogosile. Cate 2-3 pe rand, nu vrem sa aglomeram tigaia. Ar trebui sa dureze 2-3 minute pe fiecare parte.

Gogosi Rasucite

  • Le scoatem si le pudram cu zahar.

Gogosi Rasucite

  • Se servesc calde cu multa pofta!

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Gogosi umplute cu Crema de Vanilie Gogosi cu lingura

Gogosi cu mere de post Gogosi glazurate

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *