Gogosi glazurate

Salutare! Long time no see. M-am tot documentat zilele acestea despre cresterea iepurilor si nu am mai apucat sa scriu retete. Cu putin noroc in viitor voi scrie retete realizate cu iepuri crescuti de mine. Pana una alta sa plecam urechea la Gogosile glazurate. Stiti gogosile acelea pe care le mananca politistii grasuni in filmele americane? Despre acele gogosi este vorba in postarea mea de azi.

Prezentare video Reteta de Gogosi Glazurate

Gogosi glazurate

By February 28, 2015

Faza cool la aceste gogosi este ca pe langa faptul ca sunt gustoase pot fi decorate in fel si chip. Cu glazura in orice culoare si cu tot felul de bombonici de zahar.

In cazul in care va intrebati ce cauta mai multe perechi de maini in pozele mele, sa stiti ca este una dintre retetele filmate impreuna cu sora mea Gabi.

Sa va spun despre ingrediente:

Ingredients

Instructions

Gogosi glazurate

  • Faina se pune intr-un bol incapator, se face o adancitura in care se pune drojdia uscata si se toarna laptele treptat, dizolvand drojdia.

Gogosi glazurate Gogosi glazurate Gogosi glazurate

  • Se adauga tot laptele, apoi untul topit, zaharul, sarea, nucsoara si la final oul. Se omogenizeaza foarte bine aluatul si se framanta timp de 15 minute. La final aluatul trebuie sa fie elastic, suplu, usor lipicios, nu prea ferm. Asa vom face gogosile pufoase. Excesul de faina va face gogosile tari.

Gogosi glazurate Gogosi glazurate Gogosi glazurate

  • Aluatul se lasa la crescut timp de o ora, acoperit cu un prosop, intr-un loc cald.
  • Pe suprafata de lucru bine infainata se intinde aluatul intr-o foaie cu o grosime de aproximativ 0.5 cm.
  • Gogosile se taie folosind o forma rotunda (cerc de inox, pahar, cana) si li se face o gaura la mijloc pe care o puteti taia folosind un dop de sticla. Va sfatuiesc sa faceti gogosile destul de mari pentru ca au tendinta de a creste mult in cuptor. Daca le faceti prea mici s-ar putea sa se acopere gaura.

Gogosi glazurate Gogosi glazurate Gogosi glazurate Gogosi glazurate

  • Se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt, la distanta de 4-5 cm intre ele astfel incat sa nu se uneasca in timpul coacerii.
  • Gogosile se lasa la dospit 30 de minute in tava.
  • Se coc in cuptorul incins la 200 de grade timp de 8-10 minute. Fiti atenti cand se rumenesc la baza. Pe mine m-a cam pacalit usa cuptorului si le-am rumenit prea mult.

Intre timp puteti face glazura:

  • Pentru glazura de zahar alba: se pune treptat laptele peste zaharul pudra cernut in prealabil. La final se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza bine compozitia.

Gogosi glazurate Gogosi glazurate

  • Pentru glazura de cacao: se amesteca cacaoa cu zaharul pudra cernut. Apoi se adauga laptele treptat, esenta de vanilie si se omogenizeaza.

Gogosi glazurate Gogosi glazurate Gogosi glazurate

  • Daca vi se pare prea groasa glazura mai adaugati o lingura de lapte.
  • Dupa ce gogosile sunt gata, se lasa sa se raceasca si se trec prin glazura, apoi se orneaza imediat cu bombonele de zahar (glazura se intareste repede).

Gogosi glazurate Gogosi glazurate Gogosi glazurate

  • Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 15 gogosi.
  • Se servesc imediat cu multa pofta!

Sa aveti pofta la Gogosi Glazurate!

PS: gasiti pe aici si reteta pentru gogosi romanesti!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

5 Responses to Gogosi glazurate

  1. aadryanaa

    Ohh! Arata ilegal de bine gogosile astea 🙂 🙂 Felicitari pentru reteta.
    Cred ca trebuie mancate in timp ce banda rulanta merge la viteza maxima, dar dupa cum arata, banuiesc ca merita sacrificiul 😀

    • Camelia Juganaru

      Au fost delicioase. Toata lumea a asteptat nerabdatoare terminarea filmarii ca sa poata gusta gososile.

  2. Andreea

    Reteta se poate face si cu drojdie cruda? Daca da, ce cantitate?
    Multumesc!

  3. Emanuela

    Si glazura nu se fierbe ?

    • Camelia Juganaru

      Nu, nu se fierbe. De ce sa se mai fiarba?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *