Salutare! Long time no see. M-am tot documentat zilele acestea despre cresterea iepurilor si nu am mai apucat sa scriu retete. Cu putin noroc in viitor voi scrie retete realizate cu iepuri crescuti de mine. Pana una alta sa plecam urechea la Gogosile glazurate. Stiti gogosile acelea pe care le mananca politistii grasuni in filmele americane? Despre acele gogosi este vorba in postarea mea de azi.
Prezentare video Reteta de Gogosi Glazurate
Gogosi glazurate

Faza cool la aceste gogosi este ca pe langa faptul ca sunt gustoase pot fi decorate in fel si chip. Cu glazura in orice culoare si cu tot felul de bombonici de zahar.
In cazul in care va intrebati ce cauta mai multe perechi de maini in pozele mele, sa stiti ca este una dintre retetele filmate impreuna cu sora mea Gabi.
Sa va spun despre ingrediente:
- Prep Time : 01h 20min
- Cook Time : 15 minutes
- Yield : 12
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou
Ingredients
- Pentru aluat:
- faina - 320 grame
- lapte - 160 ml
- oua - 1 bucata
- unt - 15 grame, topit
- drojdie - 4 grame, uscata
- zahar - 80 grame
- sare - 1 praf
- nucsoara - dupa gust
- Pentru glazura de vanilie:
- zahar pudra - 150 grame
- lapte - 4 linguri
- esenta de vanilie - 2 ml
- Pentru glazura de ciocolata:
- zahar pudra - 150 grame
- lapte - 2 linguri
- esenta de vanilie - 2 ml
- cacao - 30 grame
- Pentru decor:
- bomboane de zahar
Instructions
- Faina se pune intr-un bol incapator, se face o adancitura in care se pune drojdia uscata si se toarna laptele treptat, dizolvand drojdia.
- Se adauga tot laptele, apoi untul topit, zaharul, sarea, nucsoara si la final oul. Se omogenizeaza foarte bine aluatul si se framanta timp de 15 minute. La final aluatul trebuie sa fie elastic, suplu, usor lipicios, nu prea ferm. Asa vom face gogosile pufoase. Excesul de faina va face gogosile tari.
- Aluatul se lasa la crescut timp de o ora, acoperit cu un prosop, intr-un loc cald.
- Pe suprafata de lucru bine infainata se intinde aluatul intr-o foaie cu o grosime de aproximativ 0.5 cm.
- Gogosile se taie folosind o forma rotunda (cerc de inox, pahar, cana) si li se face o gaura la mijloc pe care o puteti taia folosind un dop de sticla. Va sfatuiesc sa faceti gogosile destul de mari pentru ca au tendinta de a creste mult in cuptor. Daca le faceti prea mici s-ar putea sa se acopere gaura.
- Se pun pe o tava acoperita cu hartie de copt, la distanta de 4-5 cm intre ele astfel incat sa nu se uneasca in timpul coacerii.
- Gogosile se lasa la dospit 30 de minute in tava.
- Se coc in cuptorul incins la 200 de grade timp de 8-10 minute. Fiti atenti cand se rumenesc la baza. Pe mine m-a cam pacalit usa cuptorului si le-am rumenit prea mult.
Intre timp puteti face glazura:
- Pentru glazura de zahar alba: se pune treptat laptele peste zaharul pudra cernut in prealabil. La final se adauga si esenta de vanilie si se omogenizeaza bine compozitia.
- Pentru glazura de cacao: se amesteca cacaoa cu zaharul pudra cernut. Apoi se adauga laptele treptat, esenta de vanilie si se omogenizeaza.
- Daca vi se pare prea groasa glazura mai adaugati o lingura de lapte.
- Dupa ce gogosile sunt gata, se lasa sa se raceasca si se trec prin glazura, apoi se orneaza imediat cu bombonele de zahar (glazura se intareste repede).
- Din cantitatile de mai sus mi-au iesit 15 gogosi.
- Se servesc imediat cu multa pofta!
Sa aveti pofta la Gogosi Glazurate!
PS: gasiti pe aici si reteta pentru gogosi romanesti!
Ohh! Arata ilegal de bine gogosile astea 🙂 🙂 Felicitari pentru reteta.
Cred ca trebuie mancate in timp ce banda rulanta merge la viteza maxima, dar dupa cum arata, banuiesc ca merita sacrificiul 😀
Au fost delicioase. Toata lumea a asteptat nerabdatoare terminarea filmarii ca sa poata gusta gososile.
Reteta se poate face si cu drojdie cruda? Daca da, ce cantitate?
Multumesc!
Si glazura nu se fierbe ?
Nu, nu se fierbe. De ce sa se mai fiarba?