Gogosi cu lingura

Buna ziua dragilor! Iata ca m-am pomenit cu o raceala de toata frumusetea care mi-a taiat tot cheful de viata si care ma tine in casa. Nu trebuie sa mai zic ca am o pofta de mancare si un chef de gatit maxim. Dar intre un ceai si un bol de ciorba calda am deci sa ma sacrific si sa va scriu o reteta. O reteta de care mi-ar fi pofta maxim, daca nu as fi racita. Desigur este vorba despre delicioasele Gogosi cu Lingura. Niste gogosele simpatice si usor de facut.

Prezentare video Reteta de Gogosi cu lingura

Gogosi cu lingura

By February 11, 2017

Gogosile au acesta denumire pentru ca se formeaza cu lingura. Mai exact se face un aluat ca de clatite, dar de gogosi defapt, care se prajeste in ulei incins. Aluatul se toarna cu lingura in ulei. In felul acesta se formeaza gogosile, care se rumenesc frumos si capata niste forme foarte interesante.

Practic aceasta este o reteta mai simpla de gogosi, fara dosipire, dar care asigura niste gogosi pufoase si delicioase.

Mai gasiti pe aici gogosi clasice, facute cu paharul, gogosi glazurate cu ciocolata si gogosi de post cu mere.

Ingredients

Instructions

Gogosi cu lingura

  • Folosind un mixer vertical se bat cele doua oua impreuna cu un praf de sare.

Gogosi cu lingura

  • Se adauga treptat zaharul si se mixeaza bine.
  • Coaja de lamaie se rade fin si se adauga si ea in compozitie. Urmeaza randul esentei de vanilie.

Gogosi cu lingura

  • Se adauga treptat laptele si se mixeaza.
  • Separat intr-un alt bol se amesteca faina si praful de copt.

Gogosi cu lingura

  • Faina se adauga treptat in compozitie. Mai intai se amesteca cu mixerul si apoi cu un tel pentru ca aceasta compozitie devine foarte groasa.  Compozitia trebuie sa fie mai groasa ca o smantana groasa.

Gogosi cu lingura

  • Se incinge intr-un tuci aproximativ o jumatate de litru de ulei de floarea soarelui. Gogosile trebuie prajite in baie de ulei.

Gogosi cu lingura

  • Se incinge o lingura in uleiul incins si cu ea se ia din compozitie. Se scufunda in uleiul incins si se lasa sa se rumeneasca  pe ambele parti. Ar trebui sa dureze 2-3 minute.
  • Puteti sa le dati forma si cu o lingura de inghetata daca vreti sa obtineti gogosi mai uniforme.

Gogosi cu lingura

  • Gogosile rumenite se scot pe prosoape de bucatarie absorbante.

Gogosi cu lingura

  •  Se lasa sa se raceasca putin, se pudreaza cu zahar si se servesc cu multa pofta.

Gogosi cu lingura

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de deserturi intrati aici

Gogosi glazurate Gogosi cu mere de post

Prajitura Alba ca Zapada Prajitura Desteapta cu Ciocolata

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 4.67 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *