Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

Buna seara! Ma tot chinui de ceva zile mai scriu o reteta. Stiu! Am cam tras chiulul in ultima perioada, dar am avut motive intemeiate. Vara chiar s-a terminat oficial odata cu inceperea anului universitar (fiind al 2 lea an la master asta chiar inseamna ceva) si pe langa asta am muncit destul de mult pentru a lansa noul meu proiect culinar, Merinderia. Daca intrati pe link o sa aflati mai multe. Pe scurt daca nu ati apucat sa va umpleti camara pentru iarna eu am pregatit muuulte conserve, muraturi, gemuri, dulceturi si zacusti pentru voi.

In schimb daca aveti putin timp liber si mai gasiti gogosari in piata (mai sunt, am vazut eu la Obor) puteti sa faceti deliciosi Gogosari in Otet Umpluti cu Struguri. Toata lumea care a auzit de reteta asta a fost….wtf??? struguri murati…yes people! Struguri murati! si se mai mureaza si pere, mere sau gutui. Nu e nimic anormal, ba e chiar delicios! Din astea nu gasiti pe Merinderia, deci puteti pune mana sa faceti!

Prezentare video Gogosari Murati in Otet Umpluti cu Struguri

Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

By October 27, 2015

Gogosarii astia cu struguri, pe langa faptul ca-s tare frumusei, sunt foarte buni. Sunt diferiti un pic de gogosarii clasici in otet, in sensul ca proportia de otet de difera pentru ca gogosarii nu se lasa sa isi lase zeama asa ca la gogosarii clasici si atunci trebuie sa diluam otetul cu apa. Strugurii se mureaza si ofera asa o dulceata naturala compozitiei, ca sa nu va mai zic de textura propriu zisa care e super tare, na ca v-am zis!

Ca orice muratura merge perfect langa tocanite, gulas, fripturi sau orice altceva va place!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

  • Mai intai se pregateste amestecul pentru murat: intr-o oala se pune apa, otetul, zaharul, sarea (la 1 litru de lichid se pune o lingura cu varf de sare grunjoasa de muraturi, neiodata), boabele de piper, de mustar si foile de dafin. Amestecul asta se pune pe foc si se amesteca asa din cand in cand pana cand zaharul se dizolva complet. Nu trebuie dat in clocot, dar ar  fi bine sa il puneti fierbinte peste gogosari.

Gogosari murati in otet umpluti cu struguri Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

Gogosari murati in otet umpluti cu struguri Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

  • Gogosarii se spala bine si li se scoate cotorul cu multa grija. Vrem ca gogosarii sa ramana intregi asa ca taiem in jurul cotorului fara sa ii taiem in doua sau alte metode invazive. Ii curatam cu grija de cotoare si seminte.
  • Se pregateste un borcan (eu am avut unul de 4 litri) la baza caruia se aranjeaza cateva frunze de telina.
  • Gogosarii se umplu cu boabe de struguri. Se aranjeaza gogosarii umpluti in borcan, cat mai bine astfel incat sa incapa cat mai multi. Golurile se umplu cu felii de morcov si cu betigase de hrean.

Gogosari murati in otet umpluti cu struguri Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

  • Dupa ce borcanul este plin cu gogosari umpluti cu struguri se aranjeaza deasupra frunze de telina si se toarna saramura fierbinte pana cand se umple borcanul. Se inchide bine borcanul.
  • Pentru a preveni craparea borcanului puteti sa il asezati pe o lama de cutit (sau mai multe) sau pe o tava metalica care sa preia caldura amestecului de otet, desi mie nu mi s-a intamplat niciodata sa crape borcanul.
  • Se tin in camara aproximativ 3 saptamani- 1 luna inainte de a fi consumati.

Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

  • Pofta mare!

Varza rosie murata in otet Gogosari in otet

Ardei Iuti murati in otet Ardei Grasi umpluti cu Varza

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

One Response to Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

  1. Bianca

    Particip! Bianca Isabelle

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *