Gogosari in Sos de Mustar

Salutare dragilor! Sunt cu muraturile in toi asa ca m-am gandit sa va impartasesc si voua noutatile mele. Anul acesta printre premiere o sa fie si Gogosarii in Sos de Mustar. De obicei pun Gogosari in otet, simpli, cu rondele de morcov si bucatele mici de conopida. Anul aceasta am zis sa fac ceva nou si am descoperit gogosarii astia cu mustar. Mi s-au parut ciudati la inceput, mai ales ca eu pun gogosarii fara fierbere, iar in reteta asta trebuie fierti putin. Dar m-am bucurat ca i-am incercat pentru ca sunt deliciosi.

Prezentare video Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar

By September 16, 2017

Si anul trecut am facut si Gogosari umpluti cu struguri. Sunt dulci acrisori si minunati.

Pentru reteta asta aveti nevoie de gogosari, otet, ulei, zahar pentru ca gogosarii sa nu fie prea acri de la otet, mustar dulce/clasic/picant/cu miere sau de care va place voua, important e sa fie de buna calitate si fara E-uri, foi de dafin, boabe de piper si sare grunjoasa.

Sa ne apucam de treaba!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Gogosari in Sos de Mustar

  • Gogosarii se spala bine, li se scot semintele si cotorul si se taie in feliute potrivite.
  • Intr-o cratita incapatoare se amesteca uleiul, otetul, mustarul, sarea, zaharul, boabele de piper, foile de dafin si se pune pe foc.

Gogosari in Sos de Mustar

  • Se lasa la foc potrivit pana cand zaharul se dizvolva si amestecul da in clocot.

Gogosari in Sos de Mustar

  • Se adauga apoi fasiile de gogosari si se amesteca bine. Se lasa cat sa se inmoaie putin, cam 3-4 minute. Se lasa sa se raceasca putin.
  • Gogosarii se pun in borcane spalate si sterilizate, si se completeaza cu sosul ramas.

Gogosari in Sos de Mustar

  • Se inchid bine capacele si se pun borcanele intr-o cratita la baza careia se pune un prosop de bucatarie.
  • In cratita se pune apa pana sub nivelul capacelor si se tin la foc potrivit pentru 30 de minute, din momentul in care apa da in clocot.

Gogosari in Sos de Mustar

  • Se lasa sa se raceasca in apa din cratita si apoi se pun la pastrare in camara pentru iarna.

Gogosari in Sos de Mustar

  • Din cantitatile folosite am obtinut 2 borcane de 720 de gr si ceva de rontait pe langa.

Gogosari in Sos de Mustar

Pofta mare!

Gogosari in Sos de Mustar

Pentru mai multe retete delicioase de muraturi si conserve intrati aici.

Pentru mai multe retete de toamna intrati aici.

Gogosari in otet Gogosari murati in otet umpluti cu struguri

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba) Salata de muraturi in otet

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *