Gogonele

Salutare! Gogonelele, sau rosiile necoapte, sunt legume foarte populare in aceasta perioada a anului. Toamna galantarele din piete se umplu de gogonele, gogosari, morcovi, varza, castraveti, pepenasi, struguri si alte legume si fructe care se folosesc la muraturi.

Prezentare video Reteta de Gogonele

Gogonele

By October 25, 2014

Aceste gogonele sunt legume foarte interesante. Cel mai des aceste se pun la murat in diferite combinatii. Dar ce sa credeti? Din gogonele se face ciorba sau supa crema, tocanita, salata si se fac chiar si gogonele pane. De asemenea am gasit cateva retete de gogonele cu creveti sau gogonele pane benedict.

Sa vedem ce aveti nevoie pentru a mura gogonele in saramura:

  • Prep Time : 60 minutes
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 12
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  • Gogonelele se spala foarte bine. Este bine sa alegeti gogonele micute pe care sa le puteti aranja foarte bine in borcan impreuna cu morcovii, conopida si hreanul.

Gogonele

  • Se pregateste saramura in care urmeaza sa murati gogonelele. Se pun cei doi litri de apa intr-o oala impreuna cu sarea, foile de dafin, boabele de piper si de mustar. Saramura se pune pe foc, se amesteca pana se dizolva sarea si apoi se opreste focul. Nu trebuie sa dea in clocot.

Gogonele Gogonele

Gogonele Gogonele

Gogonele Gogonele

  • Morcovul se taie in felii, hreanul in betigase si conopida se desface in bucatele mici.
  • Se pregateste borcanul in care urmeaza sa tineti la murat gogonelele. La baza lui se pun cateva frunze de telina, ramurele de marar uscat, felii de morcov, hrean, conopida si usturoi. Deasupra acestui strat se aranjeaza gogonelele. Umpleti spatiile goale dintre gogonele cu felii de morcov, bucatele de conopida, hrean, usturoi.

Gogonele Gogonele

Gogonele Gogonele

Gogonele Gogonele

Gogonele

  • Dupa ce ati umplut borcanul turnati saramura facuta anterior.

Gogonele Gogonele

Gogonele

  • Deasupra gogonelelor din borcan aranjati din nou cateva frunze de telina, marar uscat si inchideti bine borcanul.

Gogonele

  • Gogonelele se tin intre 2 si 3 saptamani in camara pana sunt pregatite pentru a fi savurate.

Pofta mare copii!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 3.75 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *