Gofre Belgiene

Salutare dragilor! Astazi va prezint reteta de Gofre Belgiene. Stiti voi, gofrele acelea care se servesc cu sirop de artar, miere, iaurt, fructe, ciocolata, cate si mai cate. Cred ca am mancat prima data asa ceva cand au inceput sa aduca la mega o varianta cu ciocolata. Totusi prima portie de gofre ca la carte am mancat-o in Grecia intr-o varianta cu iaurt, miere si fructe. Au fost absolut delicioase.

La intercontinental fac niste gofre foarte bune. Imi aduc aminte cu placere cum furam cate o gofra de la statia de mic dejun si sa ma ascundeam printre rafturile din bucatarie sa o mananc fara sa ma vada nimeni, asa simpla cum era. M-am gandit ca sigur va plac si voua gofrele asa ca o sa va placa si reteta asta.

Prezentare video Gofre Belgiene

Gofre Belgiene

By July 11, 2017

Gofrele se fac foarte usor, dintr-un aluat similar cu cel de pancakes. Aluat gros din oua, faina, zahar, unt, lapte si praf de copt. Singura smecherie la gofrele astea e ca trebuie sa aveti un aparat pentru gofre. Un fel de matrita care le da forma specifica. La inter aveau un aparat special pentru chestia asta, dar eu m-am descurcat cu un sandwich maker care avea matrite detasabile. Vi-l recomand si voua pentru ca nu e cazul sa va aglomerati bucataria cu o multitudine de aparate.

Sa vedem cum se fac!

Ingredients

Instructions

Gofre Belgiene

  • Ouale se pun intr-un bol mare cu un praf de sare, zahar si se bat bine.
  • Se adauga esenta de vanilie, unt topit si racit si se amesteca foarte bine.

Gofre Belgiene

  • Separat se amesteca faina cu praful de copt.
  • Peste amestecul cu oua se adauga treptat, alternativ faina si lapte pana se inglobeaza amandoua.

Gofre Belgiene

  • Incingeti aparatul pentru gofre.
  • Trebuie sa obtineti un aluat de consistenta unei smantani mai groase.
  • Dupa ce aparatul de gofre s-a incins puneti in fiecare parte cate o lingura de compozitie. Inchideti aparatul si asteptati sa se rumeneasca gofrele.
  • Timpul de coacere al gofrelor variaza in functie de puterea aparatului.
  • Cand sunt rumenite se scot si se prepara in felul acesta toate gofrele.

Gofre Belgiene

  • Se servesc caldute impreuna cu sirop de ciocolata sau zahar pudra, iaurt, miere, sirop de artar, dulceata, miere, fructe, crema de vanilie sau orice altceva va este pe plac.

Gofre Belgiene

Gofre Belgiene

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de dulciuri intrati aici.

Prajitura Kinder Felie de Lapte Nuci umplute cu Ciocolata

Batoane Bounty Piersici umplute cu Gem de Caise

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *