Gem de piersici cu nuci

Ei bine stiti ca v-am mai spus ca am un prieten care se afla in proprietatea unei livezi pe care cultiva tot soiul de fructe. Ii s-au copt piersicile asa ca mi-a adus cateva kilograme pentru ca m-a auzit ca vreau sa fac acest gem delicios. Data trecuta am facut dulceata de gutui cu fructe din gradina lui.

Prezentare video Reteta de Gem de Piersici cu Nuci

Gem de piersici cu nuci

By July 30, 2014

Si fiindca ma aflam in posesia unor piersici bio, eco si foarte naturale am decis sa ma pun pe treaba si sa fac Gem de piersici cu nuci si esenta de vanilie.

Chiar va rog, daca aveti un pic de timp, sa faceti multe gemuri si dulceturi, in casa, pentru a le avea in camara la iarna.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 01h 20min
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Gem de piersici cu nuci

  • Piersicile se spala bine, se curata de coaja si se inlatura samburii.
  • Apoi se toaca marunt. Puteti sa le dati pe razatoare, prin blender sau prin masina de tocat. Depinde de consistenta pe care doriti sa o aiba gemul pe care il faceti.

 Gem de piersici cu nuci Gem de piersici cu nuci

  • Piersicile se pun intr-o oala si se pune peste ele sucul de lamaie.

Gem de piersici cu nuci Gem de piersici cu nuci

  • Se pune oala pe foc. Piersicile se lasa la foc mic timp de 20 de minute.
  • Intre timp puteti toca marunt nuca, sau o puteti da prin masina de tocat nuci, daca aveti una.

Gem de piersici cu nuci

  • Va recomand sa inlaturati spuma care se face la suprafata piersicilor din oala, din cand in cand.

Gem de piersici cu nuci

  • Dupa cele 20 de minute se adauga tot zaharul o data si se amesteca bine. Lasati pe foc inca o ora, amestecand din cand in cand.

Gem de piersici cu nuci

  • Se adauga nucile si esenta de vanilie si se mai lasa sa fiarba timp de 10 minute.

Gem de piersici cu nuci

  • Pentru a fii siguri ca gemul este inchegat puteti face un mic test. Puneti pe o farfurie curata cateva picaturi de gem. Daca picaturile par inchegate inseamna ca gemul este gata. Daca par cam apoase inseamna ca ar trebui sa mai fierbeti un pic gemul.

Gem de piersici cu nuci

  • Dupa ce este gata se toarna in borcane. Se lasa sa se raceasca si apoi se pastreaza in camara pana la iarna.

Sa aveti pofta la Gem de piersici cu nuci!

Gem de piersici cu nuci

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *