Gem de capsuni

Gemul de capsuni este un preparat delicios care merge genial in clatite, diverse prajituri si chiar pe clasica felie de paine unsa cu unt. Dupa ce am facut dulceata de capsuni (care a iesit dementiala btw) am decis sa fac si gem de capsuni sa am ce savura la iarna cu clatite.

Prezentare video Reteta de Gem de Capsuni

Gem de capsuni

By June 23, 2014

Gemul de capsuni se face la fel de simplu ca si dulceata, doar ca e un pic mai migalos. Eu zic oricum ca merita, daca aveti un pic de timp, sa faceti in casa. Este mult mai bun si sanatos decat cel din comert, ca sa nu mai vorbim de diferentele de pret.

Tot ce va trebuie sunt capsuni coapte, zahar si lamai.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 01h 20min
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Gem de capsuni

  • Capsunile se spala bine si se curata de codite. Apoi se cantaresc si se foloseste, la un kilogram de capsuni curatate, un kilogram de zahar.
  • Se toaca marunt capsunile. Am vazut si variante prin care se dau la blender, dar parerea mea e ca o sa iasa o pasta prea fina. Mai bine le tocati chiar daca dureaza mai  mult.

 Gem de capsuni Gem de capsuni

  • Capsunile tocate se pun intr-o oala incapatoare si se pune sucul de lamaie peste ele.

Gem de capsuni Gem de capsuni

  • Se pun la foc mic si se lasa sa fiarba 20 de minute. Intre timp se aduna spuma care se formeaza la suprafata.
  • Dupa ce capsunile dau in clocot se adauga tot zaharul o data si se amesteca bine.

Gem de capsuni Gem de capsuni

Gem de capsuni

  • Gemul se mai lasa la fiert cam jumatate de ora, sau pana se incheaga bine.
  • Pentru a va asigura ca gemul este inchegat (el fiind cald, tot lichid o sa para) puneti cateva picaturi de gem pe o farfurie. Daca in jurul picaturilor nu se formeaza zeama si nu se scurg inseamna ca este inchegat. Daca nu e inchegat mai lasati pe foc si repetati testul.

Gem de capsuni Gem de capsuni

  • Se da de pe foc si se pune in borcane sterilizate.
  • Borcanele se lasa cu susul in jos peste noapte sa se raceasca si sa se formeze vid. Se pastreaza in camara pentru iarna.

Gem de capsuni

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *