Gem de caise

Caise! Caise! Caise peste tot! Este sezonul lor si ar fi mare pacat sa nu ne bucuram de ele acum cat inca mai putem. Am facut mai multe deserturi cu caise dintre care v-am prezentat si voua crumble cu caise. Pentru ca imi place sa am camara plina cu cateva borcane de gem si dulceata din fiecare fruct a venit momentul sa fac si gem de caise. Un gem foarte usor de facut si foarte parfumat!

Prezentare video Reteta de Gem de Caise

Gem de caise

By July 23, 2015

Reteta aceasta este reteta bunicii mele. Draga de ea facea cele mai bune gemuri, dulceturi si conserve si multe altele. Ea toca de mana caisele pentru gem cu multa rabdare si dragoste. Eu am folosit o metoda mai rapida si anume pasarea la blender a caiselor. Daca le tocati de mana gemul va avea un pic mai multa consistenta. Daca le blendati gemul va fi mai fin.

Pentru acest gem eu am folosit 600 gr de zahar per kilogram de caise curatate pentru ca fructele mele erau destul de dulci. Puteti sa puneti pana la un kg de zahar per kg de fruct curatat in functie de dulceata fructelor sau de gustul vostru. Eu prefer gemurile si dulceturile mai acrisoare.

Mai gasiti pe aici cum sa faceti marmelada de prune, dulceata de gutui, gem si dulceata de capsuni, dulceata de visine, gem de piersici cu nuci. In curand si dulceata de caise perfecta in clatite.

Prep Time : 20 minutes. Cook Time : 01h 30min Yield : 12

Ingredients


Instructions

Gem de caise

  • Caisele se spala, se taie in doua si li se scoate miezul. Se pun toate intr-o oala incapatoare (pentru ca se umfla destul de mult si poate da pe afara) si se pun pe foc. Se fierb 30 de minute pana cand isi lasa zeama.
  • Dupa cele 30 de minute pasati foarte bine caisele folosind un blender. Daca alegeti sa le tocati ar fi bine sa o faceti de la inceput.

Gem de caise Gem de caise

  • Dupa ce le pasati adaugati sucul de lamaie si tot zaharul si amestecati bine. Gemul de caise se mai fierbe timp de o ora sau pana cand se ingroasa suficient. La final se adauga esenta de vanilie.

Gem de caise Gem de caise

  • Din cand in cand inlaturati spuma care se formeaza deasupra astfel incat gemul sa iasa aspectuos.
  • Pentru a fi siguri ca gemul este gata puneti cateva picaturi pe o farfurie. Daca picaturile sunt legate, nu curg usor si nu se formeaza zeama in jurul lor inseamna ca gemul este gata.

Gem de caise Gem de caise

  • Gemul fierbinte se pune in borcane fierbinti. Se intorc cu susul in jos si se lasa sa se raceasca asa. Apoi se pun la pastrare in camara.
  • Se savureaza in clatite si cornulete.

Gem de caise

S-aveti pofta!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 4.50 out of 5)
Loading...

One Response to Gem de caise

  1. Popescu Valentina-Aida

    Aceasta rețetă îmi place cel mai mult…..Mă numesc Popescu Valentina-Aida și particip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *