Gazpacho – Supa Rece

Buna ziua dragilor! Gata! Am terminat cu dizertatia si am dat-o spre print. Ceea ce insemna ca ma pot dedica in totalitate blogului, retetelor, filmarilor, dar si pregatitului de conserve si vacantelor. Mai am de sustinut minunata lucrare si apoi chiar am terminat cu ea. Sa nu mai aud de facultati si cursuri, poate doar de cursuri de bucatar.

In fine, gata ca va plictisesc cu povestile mele.

Astazi am sa va povestesc despre o delicioasa supa rece potrivita pentru caldurile acestea. Gazpacho – Supa rece de rosii.

Prezentare video Gazpacho – Supa Rece

Gazpacho - Supa Rece

By June 27, 2016

Este o supa delicioasa, o explozie de culori, arome si gusturi. O supa care se face cu rosii coapte, ardei gras, castraveti, ceapa si condimente. Practic e o salata pe care o blenduim si o savuram rece ca gheata cu picaturi de ulei de masline deasupra.

Gazpacho e o supa originara din sudul Spaniei, zona Andaluziei. Nu ne poate mira foarte tare acest lucru pentru ca in zona Spaniei este foarte cald asa ca spaniolii se racoresc cu aceasta delicioasa supa.

Practic toate ingredientele, atent alese si pregatite, se maruntesc la blender pana cand totul se transforma intr-o supa delicioasa care se condimenteaza si se imbogateste cu ulei de masline.

Tot din registrul supelor reci perfecte pentru vara va recomand Tarator, o supa rece bulgareasca.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Gazpacho

  • Toate legumele se spala bine si se taie in bucati potrivite.
  • Eu am taiat rosiile in 4, fara sa le decojesc. Daca vreti sa le decojiti va recomand sa le crestati si sa le scufundati rapid in apa clocotita.

Gazpacho

  • Intr-un blender se pun rosiile, castravetii decojiti, ceapa si ardeiul verde. Se adauga miezul de paine inmuiat in apa si stors bine. Painea inmuiata are rolul de a da consistenta supei noastre. Tot acum adaugati si usturoiul si ardeiul iute. Puneti condimentele dupa gust.

Gazpacho

  • Se blendeaza totul foarte bine pana cand ajunge la o consistenta fina. In functie de cat gazpacho faceti este posibil sa fie nevoie sa il blendati in ture si apoi sa il amestecati pe tot.
  • Dupa ce ati pasat totul adaugati otetul, zaharul brun, sare, piper dupa gust si ulei de masline. Se blendeaza totul din nou pana cand toata compozitia este bine omogenizata.

Gazpacho

  • Gustati pentru a va asigura ca are toate condimentele si puneti la rece.

Gazpacho

  • Se serveste in pahare, sau boluri mici, cu cuburi de gheata, bucatele mici de legume, picaturi de ulei de masline si frunze de busuioc sau alta verzitura.

Gazpacho

 

Pofta mare!

Pentru alte retete delicioase de supe si ciorbe intrati aici.

Pentru si mai multe retete de vara intrati aici.

Tarator Supa de rosii

Midii mariniere Ice tea cu merisoare si lamaie

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *