Fursecuri Linzer cu gem de caise

Salutare dragilor! Eu protestez fata de vremea asta oribila cu o reteta care sa ne incalzeasca bucatariile si sa ne aduca zambete pe buze. Ma refer bineinteles la frumoasele Fursecuri Linzer. Sunt fursecuri pe care eu le-am descoperit acum ceva timp cand cautam retete pentru biscuti cu unt. Sunt deserturi diferite, dar cu retete destul de similare. Fursecurile Linzer se fac extrem de rapid dintr-un aluat fraged care se tine la frigider si se lucreaza frumos. Eu le-am umplut cu gem de caise, dar puteti folosi si alt gem.

Fursecuri Linzer cu gem de caise

By November 23, 2018

Eu am facut fursecurile cu faina alba, zahar pudra Margaritar, preferatul meu, galbenusuri, unt, un praf de sare, esenta de vanilie si gem de caise.  Pentru a le decupa am folosit decupatoare de prajituri si un dui de pos pentru gaurile mai mici. Daca nu aveti decupatoare speciale puteti sa le taiati cu orice forma rotunda.

Fursecuri Linzer cu gem de caise

Spor la treaba!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 10

Ingredients

Instructions

Fursecuri Linzer cu gem de caise

  • Batem untul moale cu zaharul pudra pana se omogenizeaza si apoi adaugam galbenusurile, praful de sare si esenta de vanilie. Eu folosesc  zahar pudra in etapa asta in loc de zahar normal pentru ca se omogenizeaza mai repede cu untul.

Fursecuri Linzer cu gem de caise

  • Apoi incorporam treptat faina si amestecam. Eu am amestecat cu o lingura de lemn, dar daca aveti un mixer puternic puteti sa il folositi.

Fursecuri Linzer cu gem de caise

  • Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru  1 ora sau la congelator pentru 30 de minute.

Fursecuri Linzer cu gem de caise

  • Incingem cuptorul la 180 de grade.
  • Taiem aluatul in 2, ii dam o forma rotunda si il intindem intr-o foaie subtire cam de 0.5 cm grosime.

Fursecuri Linzer cu gem de caise

  • Decupam frusecurile si avem grija ca pentru fiecare baza nedecupata sa avem si un capac decupat.

Fursecuri Linzer cu gem de caise

  • Le punem pe tava acoperita cu hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute. Trebuie sa le supravegheati atent pentru ca se rumenesc rapid. Trebuie sa ramana albe si frumoase!

Fursecuri Linzer cu gem de caise

  • Lasam fursecurile sa se raceasca, ungem fursecul baza cu gem si pudram fursecul capac cu zahar pudra Margaritar. Le lipim si sunt gata de servit.

Fursecuri Linzer cu gem de caise

Pofta mare!

Fursecuri Linzer cu gem de caise

Tips: fursecurile astea rezista foarte bine neumplute, intr-o caserola cu capac, timp de cateva luni. Puteti sa le pregatiti in avans pentru petreceri sau sarbatori.

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Fursecuri cu Nuca de Cocos Fursecuri de Post

 Fursecuri fara gluten cu scortisoara si cardamom  Biscuiti cu Ciocolata neagra

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *