Salutare dragilor! Eu protestez fata de vremea asta oribila cu o reteta care sa ne incalzeasca bucatariile si sa ne aduca zambete pe buze. Ma refer bineinteles la frumoasele Fursecuri Linzer. Sunt fursecuri pe care eu le-am descoperit acum ceva timp cand cautam retete pentru biscuti cu unt. Sunt deserturi diferite, dar cu retete destul de similare. Fursecurile Linzer se fac extrem de rapid dintr-un aluat fraged care se tine la frigider si se lucreaza frumos. Eu le-am umplut cu gem de caise, dar puteti folosi si alt gem.
Fursecuri Linzer cu gem de caise

Eu am facut fursecurile cu faina alba, zahar pudra Margaritar, preferatul meu, galbenusuri, unt, un praf de sare, esenta de vanilie si gem de caise. Pentru a le decupa am folosit decupatoare de prajituri si un dui de pos pentru gaurile mai mici. Daca nu aveti decupatoare speciale puteti sa le taiati cu orice forma rotunda.
Spor la treaba!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 10
Ingredients
- faina - 350 gr
- zahar pudra Margaritar - 150 gr
- galbenusuri - 2 bucati
- unt - 250 de gr
- sare - 1 praf
- esenta de vanilie - 2 ml
- gem de caise - pentru servit
Instructions
- Batem untul moale cu zaharul pudra pana se omogenizeaza si apoi adaugam galbenusurile, praful de sare si esenta de vanilie. Eu folosesc zahar pudra in etapa asta in loc de zahar normal pentru ca se omogenizeaza mai repede cu untul.
- Apoi incorporam treptat faina si amestecam. Eu am amestecat cu o lingura de lemn, dar daca aveti un mixer puternic puteti sa il folositi.
- Invelim aluatul in folie de plastic si il dam la frigider pentru 1 ora sau la congelator pentru 30 de minute.
- Incingem cuptorul la 180 de grade.
- Taiem aluatul in 2, ii dam o forma rotunda si il intindem intr-o foaie subtire cam de 0.5 cm grosime.
- Decupam frusecurile si avem grija ca pentru fiecare baza nedecupata sa avem si un capac decupat.
- Le punem pe tava acoperita cu hartie de copt si le coacem in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute. Trebuie sa le supravegheati atent pentru ca se rumenesc rapid. Trebuie sa ramana albe si frumoase!
- Lasam fursecurile sa se raceasca, ungem fursecul baza cu gem si pudram fursecul capac cu zahar pudra Margaritar. Le lipim si sunt gata de servit.
Pofta mare!
Tips: fursecurile astea rezista foarte bine neumplute, intr-o caserola cu capac, timp de cateva luni. Puteti sa le pregatiti in avans pentru petreceri sau sarbatori.
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.
Leave a Reply