Frittata cu legume si bacon

Hello my dears! Vremea asta nu ne da deloc pace si nu ne invita deloc sa iesim afara. Asa ca daca nu imi vine sa ies din casa ma tot gandesc la ce as mai putea gati rapid si usor. O idee super buna pentru mic dejun sau pranz tarziu este Fritatta, o omleta italieneasca pufoasa si super gustoasa, pe care puteti sa o faceti cu absolut ce ingrediente vreti voi, dar neaparat cu oua, unt si parmezan.

Prezentare video Frittata cu legume si bacon

Frittata cu legume si bacon

By March 25, 2016

Fritatta asta e superioara unei omlete pentru ca este mult mai pufoasa. Sunt doua variante de a face fritatta: inceputa pe aragaz si apoi in cuptor sau doar pe aragaz, cu un capac deasupra. Eu am rumenit toppingurile pe aragaz, am pus ouale, le-am lasat putin sa prinda crusta si apoi am transferat tigaia cu fritatta in cuptor si am lasat-o pana a devenit pufoasa.

Problema mea este ca nu am inca o tigaie mica buna de pus la cuptor, adica de fonta sau integral din metal (si manerul). Singura tigaie pe care o am, care are maner metalic si incape in cuptor, e cam mare pentru a face fritatta super pufoasa. De aceea fritatta nu imi iese niciodata pe cat de pufoasa vreau eu.

Voi investi in curand intr-o tigaie de fonta perfecta pentru cuptor si nemuritoare.

In fritatta asta eu am folosit bacon, ardei, ceapa si parmezan. Se poate face cu orice legume, cu cartofi sau sparanghel, sau orice altceva va trece prin cap. Experimentati!

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 3
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Frittata cu legume si bacon

  • Toate legumele si baconul se taie cubulete (sau cum vreti voi).
  • Se incinge o tigaie buna si pentru cuptor si se topeste untul.
  • Se adauga legumele si se calesc pentru 7 minute. Apoi se aduaga baconul si se rumeneste si el timp de vreo 2 minute.

Frittata cu legume si bacon

  • Intre timp se bat ouale cu sare si piper folosind un mixer. Se adauga parmezanul si se amesteca.

Frittata cu legume si bacon

  • Ouale batute se adauga in tigaie si se lasa pentru 2 minute cat sa capete crusta la baza.

Frittata cu legume si bacon

  • Tigaia se introduce in cuptorul incins la 180 de grade pentru 10 minute pana cand fritatta creste si este bine gatita, usor rumenita deasupra.

Frittata cu legume si bacon

  • Se serveste imediat cu salata verde si legume proaspete.

Frittata cu legume si bacon

Frittata cu legume si bacon

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de mic dejun intrati aici.

Omleta taraneasca Sandwich cu ton

Oua Benedict Oua umplute

 

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *