Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel este un preparat esential pe masa de Paste, pentru amatorii de carne de miel. Mielul este un simbol important in mitologia crestina. Acesta simbolizeaza inocenta, blandetea si puritatea, si ca o coincidenta ciudata este sacrificat cu ocazia Sarbatorii Pascale.

Prezentare video Reteta de Friptura de Miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

By April 18, 2014

Eu va propun astazi o delicioasa friptura de miel. Este usor de facut, de altfel ca majoritatea fripturilor la cuptor. Pregatiti friptura, o introduceti in cuptor si apoi va puteti apuca de inrosit oua, sau de pregatit aluatul pentru cozonac.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 01h 30min
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 5

Ingredients

Instructions

Pai sa fripturim:

Friptura de miel la cuptor

  • Usturoiul uscat se taie in felii si usturoiul verde se toaca marunt.

 Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Pulpa de miel se cresteaza pe toate partile, cu un cutit ascutit. In fiecare crestatura se introduc felii de usturoi.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Se adauga toate condimentele intr-un mojar/pisalnita/castron si se amesteca bine cu un pic de ulei de masline si de vin. Se obtine o pasta lichida.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

  • Carnea se unge bine, pe toate partile, cu amestecul de condimente.
  • Pulpa se pune intr-o tava si se presara pe ea usuroiul verde. Se toarna in tava si peste friptura, restul de ulei si de vin. Daca vi se pare prea putin lichid puteti sa mai adaugati un pahar de apa.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

  • Se coace in cuptorul preincazlit pana se rumeneste bine. Dupa ce o bagati in cuptor nu uitati de ea acolo. Din 15 in 15 minute, se scoate friptura si se unge cu sosul din tava. Cand se rumeneste deasupra se intoarce pentru a fi rumenita pe ambele parti, apoi se intoarce din nou.

Friptura de miel la cuptor Friptura de miel la cuptor

Friptura de miel la cuptor

  • Dupa cum spuneam o coaceti pana se rumeneste frumos si este frageda.

Friptura de miel la cuptor

  • Se serveste calda cu salata verde.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

7 Responses to Friptura de miel la cuptor

  1. Elena Achim

    Excelenta prezentare!! Felicitari !! Am sa incerc reteta, suna foarte bine.

    • Camelia Juganaru

      Multumesc si ma bucur ca iti place reteta!

  2. Nica Mihaela

    Imi place saitul tau foarte mult.

    Se pot lista retetele pe care le-ai pregatit cu mare truda si frumos.

    Servici usor si spor in toate!

    Si daca nu ne mai vedem pina de Craciun

    CRACIUN FERICIT SI UN NOU AN CU BINE !
    Cu drag Mihaela Nica

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti plac site-ul si retetele. Toate cele bune!

  3. Nica Mihaela

    Credema am sa le incerc si eu.

    Dar numai o parte din ele. Daca nu imi iese am sa-ti scriu pe site ca nu mi-a
    iesit ceea ce vroiam. Pa!

  4. cristian

    buna..se coace in cuptorul preincalzit la ce temperatura? ca e important ..una e la 180 alta la 220!!!! multumesc

    • Camelia Juganaru

      Buna. Se coace la 180 de grade.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *