Frigarui de miel cu Hummus

Hello my dears! Sezonul fripturilor de miel este aici. Vine Pastele saptamana urmatoare si ne pregatim inca de acum pentru delicioase fripturi de miel. Vreau sa va propun o super reteta cu carne de miel. Frigarui aromate cu usturoi si rozmarin, servite pe un pat de hummus de casa. Pot fi o alternativa grozava la friptura clasica de miel sau un preparat minunat cu carne de miel.

Prezentare video Frigarui de Miel cu Hummus

Frigarui de miel cu Hummus

By April 24, 2016

Frigaruile se fac super usor si sunt grozave in combinatie cu usturoi si rozmarin. Nu mai zic de alaturarea cu hummus.

Puteti sa faceti frigarui din muschiulet de miel, pulpa dezosata sau alta taietura de carne macra de miel. De asemenea se pot face si din carne de berbecut (pe care o puteti gasi la macelariile arabesti).

Eu am facut frigaruile alternand bucatelele de carne condimentate si segmente de usturoi verde. Puteti sa puneti si legume, dar eu am preferat sa le fac simple pentru ca gustul de carne de miel sa fie mai pronuntat.

Se pot servi bineinteles si cu cartofi sau altfel de legume si salata verde.

Am condimentat frigaruile cu usturoi si le-am fript impreuna cu usturoiul verde. Am pus atat catei de usturoi cat si usturoi verde pentru ca sunt indragostita iremediabil de usturoi, puteti sa puneti mai putin daca nu va este pe plac. Usturoiul verde copt este genial! Pe cuvant!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Buuuun sa ne apucam de treaba!

Frigarui de miel cu Hummus

  • Daca aveti o pulpa intreaga ar fi cazul sa o dezosati. Carnea se curata de grasime (e optional) si se taie in cubulete potrivite pentru frigarui.

Frigarui de miel cu Hummus

  • Bucatele de carne se condimenteaza cu piper si usturoi trecut prin presa. Se pun cateva picaturi de ulei de masline, crengute de rozmarin si se amesteca bine.

Frigarui de miel cu Hummus

  • Carnea se lasa la marinat in frigider timp de 2 ore. Daca nu va grabiti puteti sa o lasati la marinat peste noapte. Inainte de a o pune pe gratar va recomand sa o lasati sa ajunga la temperatura camerei.
  • Usturoiul verde se taie in segmente. Betele de frigarui se lasa la inmuiat in apa timp de 30 de minute pentru a nu se aprinde pe gratar.
  • Dupa ce carnea a stat la marinat se condimenteaza si cu sare. Nu am pus sare de la inceput pentru a nu se intari carnea.

Frigarui de miel cu Hummus

  • Bucatelele de carne se aranjeaza pe betelele de frigarui alternand carnea si usturoiul verde si, daca puteti, si crengute de rozmarin.
  • Se incinge gratarul sau grill-ul de aragaz si se pun frigaruile. Se rumenesc pe toate partile timp de 3-4 minute pe fiecare parte. Depinde si de cat de bine facute va plac.

Frigarui de miel cu Hummus

  • Se servesc calde cu hummus de casa si salata verde.

Frigarui de miel cu Hummus

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase cu miel intrati aici.

Friptura de miel la cuptor Cotlete de miel la cuptor cu legume

Drob de miel in aluat Bors de miel

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *