Frigarui asiatice de cod si morcovi glazurati. Dragii mei astazi va prezint o reteta deliciosa pe care o fac ca raspuns la o provocare pe care am primit-o de la Edit’s Kitchen in partneriat cu Edenia.
Cei de la Edenia ne ofera legume, peste si semipreparate diverse. Legumele lor sunt congelate la scurt timp dupa culegere, pestele este si el congelat in ziua capturarii avand cea mai mica crusta de gheata de piata. Legumele fiind congelate rapid nu isi pierd vitaminele si nutrientii. Asa ca pentru a va arata cum sa folositi cateva dintre produsele lor am facut o reteta de Frigarui asiatice de cod si baby morcovi glazurati.
Frigarui asiatice de cod si morcovi glazurati

Am folosit File de Cod Loins si Baby morcovi, foarte dulci si aromati. Am facut o marinata pentru peste cu sos Hoisin, sos de soia, ulei de susan si am folosit cateva fire de ceapa verde care sunt delicioase la gratar si in combinatie cu peste aromat. Ca garnitura am decis sa glazurez baby morcovi pe care i-am tras la tigaie in unt, cu zahar brun, miere si la final i-am completat cu marar si cimbru proaspat.
Este o reteta care se face foarte rapid si este ideala pentru o cina rapida.
- Prep Time : 15 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 2
- Allergens : Cod
Ingredients
- Pentru peste:
- Cod Loins Edenia - 250 gr
- sos hoisin - o lingura
- sos de soia - o lingura
- ulei de susan - o lingura
- ceapa verde - o legatura
- unt - 10 gr
- seminte de susan - 30 gr
- usturoi - 2 catei
- lime - 1/2 de lime
- Pentru morcovi:
- Baby Carrot Edenia - 450 gr
- unt - 20 gr
- miere - 2 linguri
- zahar brun - 25 gr
- marar - 1/2 legatura
- cimbru verde - cateva ramurele
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- Pentru servire:
- bete pentru frigarui
Instructions
Mai intai pestele:
- Codul se taie in cuburi potrivite. Se face o marinata din sos hoisin, sos de soia, ulei de susan, piper, usturoi trecut prin presa si cateva picaturi de suc de lime. Se amesteca toata povestea asta bine si se acopera cuburile de cod cu ea. Trebuie sa le lasati in frigider sa se marineze timp de o ora.
- Ceapa se taie in bucati de 4 cm.
- Dupa ce peste s-a marinat se pune pe frigarui alternand cu bucatele de ceapa verde. Va sugerez sa folositi frigarui mai micute care sa incapa cu usurinta intr-o tigaie. Adaugati restul de marinata peste frigarui.
- Se topeste untul intr-o tigaie si se pun frigaruile. Se gatesc timp de 10 minute intorcandu-le pe toate partile. Se adauga semintele de susan si se mai lasa pe foc 1 minut.
Morcovii glazurati:
- Se topeste untul intr-o tigaie si se pun morcovii. Nu este nevoie sa ii decongelati.
- Se lasa aproximativ 10 minute si apoi se adauga zaharul brun, mierea, sare, piper si se mai lasa pe foc 5 minute. Gustati pentru a va asigura ca are toate condimentele necesare.
- Dupa ce sunt gata se opreste focul si se adauga mararul tocat si frunzulite de cimbru.
- Frigaruile de cod se servesc impreuna cu morcovii glazurati.
Pofta mare!
Pentru mai multe idei rapide si sanatoase intrati pe vitrinacuidei.ro
Pentru idei delicioase cu peste intrati aici.
Leave a Reply