Focaccia

Reteta de Foccacia. Dupa ce v-am indulcit in ultimele zile cu tot felul de retete de dulciuri e timpul sa trecem si la treburi mai serioase. Astazi o delicioasa Foccacia cu masline, rosii cherry si condimente.

Aceasta Foccacia care ni se ofera cu obsesie in restaurantele italienesti este un fel de paine plata, totodata grasuna, care se coace cu tot felul de toppinguri deasupra si se aromatizeaza cu ulei de masline. Eu am facut-o cu rosii cherry, masline si condimente. Puteti sa mai faceti foccacia cu branza, cartofi,  felii subtiri de carnati, ceapa sau orice altceva vi se pare ca se potriveste.

Prezentare video Foccacia

Focaccia

By October 31, 2015

Foccacia se serveste impreuna cu tot felul de gustari cum ar fi carpaccio, vitello si altele. Dat fiind ca e o paine va sugerez sa o serviti ca atare.

O sa vedeti ca se face foarte usor si este foarte similara aluatului de pizza.

  • Prep Time : 40 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Focaccia

  • Apa se amesteca cu drojdia uscata, cu zahar, 2 lingurite de ulei de masline si se lasa drojdia sa se activeze timp de 5 minute.

Focaccia Focaccia

Focaccia

  • Faina se amesteca cu sare, in mijlocul ei se face o adancitura si se adauga treptat amestecul lichid. Se adauga tot lichidul si se incepe framanatarea.
  • Trebuie sa il framanatati pana cand nu se mai lipeste de mana si apoi inca 10 minute.

Focaccia

  • Dupa ce aluatul este gata se unge cu ulei de masline si se pune intr-un bol uns si el tot cu ulei de masline si se lasa sa creasca timp de 45 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Cand este mare si frumos se transfera pe suprafata de lucru usor infainata si se mai framanata putin.

Focaccia Focaccia

  • Aluatul se transfera pe o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt si se intinde cu mana acoperind toata tava. Se lasa sa dospeasca 20 de minute in tava.
  • Se fac din loc in loc adancituri cu degetul in care se pun masline si rosii cherry. Deasupra se presara busuioc, oregano, rozmarin, cateva picaturi de ulei de masline si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand este frumos rumenita deasupra.
  • Dupa ce este gata se lasa sa se tempereze putin si se serveste!

Focaccia

S-aveti pofta!

Pentru mai multe retete de inspiratie italieneasca intrati aici.

Bruschette cu rosii Pizza cu ton si ceapa

Pizza Prosciutto e Funghi Aluat de pizza italian

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

3 Responses to Focaccia

  1. Tuțac Lidia

    Particip, Tuțac Lidia Rozalia 🙂

    Ador focaccia, chiar acum am băgat-o la cuptor, mulțumim pentru rețetă!

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca iti place! Sper sa iti iasa buna!

  2. Avramescu Evelina Mihaela

    “Particip! + Avramescu Evelina Mihaela”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *