File de cod cu cartofi si rosii la cuptor

Un pranz sau o cina usoara si gustoasa.

Prezentare video Reteta de File de Cod cu Cartofi si Rosii la cuptor

File de cod cu cartofi si rosii la cuptor

By September 13, 2013

Pestele file este usor de preparat si nu are multe oase. Eu am ales sa folosesc cod deoarece este foarte bogat in substante nutritive si poate fi un excelent substitut pentru proteinele de origine animala.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Rating 4.33 stars - based on 6 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

Sa vedeti cat de simplu se prepara!

File de cod cu rosii la cuptor File de cod cu rosii la cuptor

File de cod cu rosii la cuptor

  • Curatam ceapa si o taiem rondele. La fel taiem cartofii si rosiile. Tocam patrunjelul marunt.

File de cod cu rosii la cuptor File de cod cu rosii la cuptor

File de cod cu rosii la cuptor File de cod cu rosii la cuptor

  • Facem un sos din usturoi pisat, ulei de masline, sare si piper.

File de cod cu rosii la cuptor File de cod cu rosii la cuptor

File de cod cu rosii la cuptor File de cod cu rosii la cuptor

  • Ungeti o tava sau un vas de yena cu ulei de masline. Aranjati ceapa taiata rondele la baza vasului. Asezam deasupra fileul de cod.
  • Deasupra pestelui turnam mujdeiul, asezam cartofii si presaram cu patrunjel. Ultimul strat va fi de rosii. Acoperiti tava/vasul cu folie de aluminiu sau capac.

File de cod cu rosii la cuptor File de cod cu rosii la cuptor

File de cod cu rosii la cuptor File de cod cu rosii la cuptor

  • O introduceti in cuptorul incins si o lasati 15 minute la foc mediu. Apoi scoateti folia si o mai lasati pana se rumenesc cartofii.

File de cod cu rosii la cuptor File de cod cu rosii la cuptor

File de cod cu rosii la cuptor

Mancarea este gata si nici nu trebuie sa mai pregatiti alta garnitura. Pofta buna!

File de cod cu rosii la cuptor

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(9 votes, average: 3.56 out of 5)
Loading...

4 Responses to File de cod cu cartofi si rosii la cuptor

  1. Bucataras

    După 30 min cartofi sunt tari, trebuie Sa îi ții o ora …. dezamăgită de reteta

    • Camelia Juganaru

      Cred ca depinde si de cartofi. Eu de obicei cam atat ii tin. Maxim 40 de minute.

  2. Adrian

    Cea mai slabuta reteta pe care am vizionat-o. Deasemeni un catel de usturoi era stricat. Neindemanare totala la taierea cepei. Acel amestec de usturoi cu ulei nu este musdei. Mai bine ca nu se vede taierea cartofilor si a rosiilor. Acestea nu se taie in acest fel daca vrem sa fie egale ca grosime. Lamaia unde este? De obicei stiu, cartofi se aseaza primii si nu invers. In timpul mentionat cartofii nu apuca sa se inmoaie deloc, dar sa se rumeneasca. bine ca nu ati aratat vasul dupa scoaterea din cuptor! . Nu in ultimul rand ascutiti-va cutitul! Pofta buna la cartofi cruzi!!!

    • Camelia Juganaru

      Imi pare rau ca asa considerati. Reteta este chiar gustoasa in ciuda neindemanarii mele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *