Ficatei de pui cu sos Lionez

Astazi am decis sa scriu o noua reteta pe care am incercat-o si anume Ficatei de pui cu sos Lionez sau pe scurt Ficatei Lionezi dupa denumirea lor populara. Acest tip de sos provine din bucataria specifica zonei Lion din Franta. Aceste preparate au aparut dupa ce regina Caterina de Medici a adus bucatari din Florenta, la curtea ei, pentru a gati retete noi cu ingrediente specifice agriculturii Frantei.

Prezentare video Reteta de Ficatei de pui cu sos Lionez

Ficatei de pui cu sos Lionez

By October 7, 2013

Bucatarii florentini au creat retete care imbinau prospetimea si diversitatea agriculturii franceze cu know how-ul bucatariei florentine. Rezultatul, de care ne bucuram astazi, a ramas cunoscut sub numele de bucatarie Lioneza.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Ficatei de pui cu sos Lionez

  • Ficateii de pui se spala, se curata de pielite si se taie in doua. Nu se dau cu sare inainte de a-i gati deoarece se vor intari.
  • Ceapa se toaca juliene si patrunjelul se toaca marunt.

Ficatei de pui cu sos Lionez Ficatei de pui cu sos Lionez

Ficatei de pui cu sos Lionez

  • Ficateii se dau prin faina.
  • Se incinge ulei intr-o tigaie si se prajesc ficateii. Se scot pe un prosop absorbant.

Ficatei de pui cu sos Lionez Ficatei de pui cu sos Lionez

Ficatei de pui cu sos Lionez Ficatei de pui cu sos Lionez

  • In uleiul ramas in tigaie calim ceapa, cam 5 minute, la foc mare. Adaugam peste vinul si ficateii.

Ficatei de pui cu sos Lionez Ficatei de pui cu sos Lionez

Ficatei de pui cu sos Lionez Ficatei de pui cu sos Lionez

  • Amestecam bine si condimentam cu sare si piper.

Ficatei de pui cu sos Lionez

  • Se servesc calzi cu patrunjel proaspat deasupra si daca doriti, alaturi de salata verde si cartofi natur.

Ficatei de pui cu sos Lionez

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *