Feta Saganaki

Salutare dragilor! Astazi vorbim despre un delicios aperitiv grecesc. Feta Saganaki este un preparat format din branza feta, condimentata cu usturoi, ardei iute, oregano si ulei de masline. Peste toata combinatia asta delicioasa se pun felii de rosii coapte si delicioase. Totul se pune intr-un vas, se acopera si se gateste in cuptor pana cand toate aromele se intrepatrund si totul se transforma intr-un aperitiv delicios.

Prezentare video Feta Saganaki

Feta Saganaki

By November 13, 2016

Denumirea de saganaki are legatura cu tigaia cu doua manere in care se gatesc preparatele care se numeste saganaki. Tigaia asta speciala este de influenta turceasca. De aceea in bucataria greceasca o sa mai gasiti creveti saganaki si midii saganaki.

Preparatul acesta cu branza pe care eu il numesc feta saganaki se face in mod traditional cu branza graviera, kefalograviera, halloumi, kasseri, kefalotyri sau feta. Dat fiind ca la noi in tara nu prea se gasesc celelate tipuri de branza, feta este cea mai la indemana si merge perfect in aceasta combinatie.

Eu am facut feta saganaki in doua vase de lut. Se poate face intr-o tava mai mare sau in pachetele individuale de folie de aluminiu.

Am folosit doua feluri de rosii cherry, rosii si galbene, dar puteti sa folositi orice fel de rosii aveti la indemana. De fapt cred ca ar arata mult mai bine cu rosii mari feliate subtire.

 

 

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Feta Saganaki

  • Rosiile se feliaza subtire si se aranjeaza jumatate din ele la baza farfuriilor in care urmeaza sa gatim feta saganaki. Rosiile se condimenteaza cu sare, nu foarte multa pentru ca branza feta este destul de sarata, si cu cateva picaturi de ulei de masline.

Feta Saganaki

  • Peste rosii se aranjeaza branza feta feliata subtire.

Feta Saganaki

  • Ardeiul iute si usturoiul se toaca marunt si se pune peste branza feta.

Feta Saganaki

  • Urmeaza sa puneti restul de felii de rosii peste feliile de branza.

Feta Saganaki

  • Deasupra se presara oregano uscat si se acopera vasele cu folie de aluminiu.

Feta Saganaki

  • Se coace totul in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.

Feta Saganaki

  • In ultimele minute puteti sa dati la o parte folia pentru ca branza sa se rumeneasca putin.

Feta Saganaki

  • Se serveste calda impreuna cu felii de paine prajita unse cu ulei de masline si frecate cu catei de usturoi care se inmoaie in sosul care s-a format in vas. DELICIOS!

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de inspiratie greceasca intrati aici.

Placinta cu branza feta si spanac Sos Tzatziki

Ciorba de pui a la grec Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *