Fasole verde picanta in stil chinezesc cu carne tocata

Hello my dears! Stiti probabil deja ca mancarea chinezeasca este unul dintre subiectele mele preferate. Cred ca undeva intr-o viata anterioara am fost o micuta mancatoare de orez. Micuta sunt si in viata asta, mancatoare de orez nu chiar, dar imi plac la nebunie taiteii de orez, salata de ureche de porc, vita sichuan, urechile de lemn, toate aromele condimentate si puternice ale Asiei pe care le-am gustat pana acum.

Astazi va povestesc despre un aperitiv cu fasole verde, carne tocata si condimente. Am mancat prima data acest preparat la restaurantul chinezesc unde mergem de fiecare data cand suntem in Bucuresti. Este restaurantul nostru preferat si exceleaza la tot felul de preparate cum ar fi salata de ureche de porc, porumbul crocant, preparatele cu oaie si fasolea asta picanta cu carne.

Prezentare video Reteta de Fasole verde picanta cu carne tocata in stil chinezesc

Fasole verde picanta in stil chinezesc cu carne tocata

By November 23, 2016

Pentru povestea de azi avem nevoie de pastai de fasole verde pe care le gatim si avem grija sa ramana crocante si sa isi pastreze culoarea. Eu am avut fasole verde proaspata, dar merge si cu fasole congelata. Carnea tocata se gateste impreuna cu condimente si sosuri specifice cum ar fi ceapa verde, sosul hoisin, zaharul brun, sosul de soia, ghimbir, usturoi, ardei iute si altele. Mie imi place sa fac mancarea asta extrem de picanta, dar trebuie sa adaptati cantitatea de iuteala dupa gustul vostru. La final se serveste cu seminte de susan presarate deasupra pentru o textura in plus in farfurie.

Eu am intrebat la restaurant care e retata acestui preparat, dar am primit raspunsuri destul de vagi asa ca am cautat retete pe net si m-am bazat pe gustul meu pentru a face aceasta reteta cat mai apropaiata de cea care imi place mie.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Fasole verde picanta cu carne tocata in stil chinezesc

  • Carnea tocata se amesteca cu piper proaspat rasnit, cu o lingura de sos de soia si se lasa sa se odihneasca pentru 10 minute.

Fasole verde picanta cu carne tocata in stil chinezesc

  • Separat se pun intr-un bol restul de sos de soia, sosul de usturoi si miere, sosul hoisin, zahar si ulei de susan si se amesteca totul foarte bine.
  • Intr-o tigaie se incing 100 de ml ulei de floarea soarelui si se prajesc pastaile de fasole pentru 7 minute.
  • Fasolea prajita se scoate pe o farfurie acoperita cu servetele de hartie care sa absoarba excesul de grasime.

Fasole verde picanta cu carne tocata in stil chinezesc

  • Uleiul se scurge din tigaie, dar se pastreaza o lingura.
  • In uleiul ramas in tigaie se adauga usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute, toate tocate marunt si se lasa timp de 1 minut. Mare grija sa nu se arda.
  • Se adauga carnea tocata, se amesteca bine si se lasa sa se gateasca timp de 7-10 minute pana cand carnea se gateste, se desface si isi schimba culoarea.

Fasole verde picanta cu carne tocata in stil chinezesc

  • Peste carnea gatita se adauga ceapa verde taiata in segmente de 4-5 cm lungime. Se lasa pentru 1 minut si apoi se adauga putina sare si piper, amestecul de sosuri facut mai devreme, pastaile de fasole verde, se amesteca bine si se mai tine pe foc 2-3 minute.
  • Se gusta pentru a va asigura ca are condimentele necesare si se da de pe foc.
  • Se serveste cu seminte de susan deasupra.

Fasole verde picanta cu carne tocata in stil chinezesc

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de inspiratie asiatica intrati aici.

Aripioare dulci picante in stil asiatic Sushi cu Creveti

 Sushi cu somon si castravete Frigarui asiatice de cod si morcovi glazurati

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *