Fasole pastai la Borcan

Salutare dragilor! Cred ca oficial, la sfarsitul lunii octombrie, am terminat de pus conservele pentru iarna. Ardei copti la borcan, zacusca de 3 feluri, vinete in sos de rosii, dulceata de ardei iute, rosii cu busuioc si usturoi, suc de rosii, dovlecei murati, gogosari in otet si gogosari in sos de mustar inca altele, daca va vine sa credeti. Anul asta in premiera am facut si Fasole pastai la borcan. Am pus in primavara cateva fire de fasole care au fost foarte productive. Asa ca m-am vazut nevoita sa gasesc modalitati de a conserva pastaile de fasole. M-am gandit ca ar fi foarte util si pentru voi.

Prezentare video Fasole pastai la Borcan

Fasole pastai la Borcan

By October 26, 2017

Puteti sa folositi fasole galbena, verde, lata sau rotunda. Chiar mi-ar placea pentru la primavara sa gasesc mai multe soiuri de fasole. Daca nu vreti neaparat sa le puneti la borcan puteti sa opariti fasolea si sa o puneti la pungi in congelator. Iese la fel de buna!

Puteti sa adaugati frunze de telina, de busuioc, suc de rosii, catei de usturoi sau alte condimente pe placul vostru.

Spor la conservare!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Fasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la BorcanFasole pastai la Borcan

  • Se pune o cratita mare cu apa, la fiert, impreuna cu o lingura de sare grunjoasa. Cand apa da in clocot se adauga pastaile de fasole spalate, curatate si taiate in jumatate. Se lasa 3-4 minute cat sa se inmoaie putin.

Fasole pastai la Borcan

  • Dupa ce sunt gata se scurg de apa si se lasa apoi sa se raceasca.
  • Un litru de apa se amesteca cu o lingura de sare grunjoasa. Borcanele se spala si se sterilizeaza ca aici.

Fasole pastai la Borcan

  • Pastaile de fasole se aranjeaza in borcane. Se adauga peste ele saramura si se inchid bine capacele.

Fasole pastai la Borcan

  • Borcanele se pun intr-o cratita la baza careia se pune o carpa de bucatarie. Se completeaza cu apa pana sub nivelul capacelor si se pune la foc potrivit. Lasam sa fiarba timp de 1 ora din momentul in care apa da in clocot. Se lasa apoi sa se raceasca complet in apa din cratita.

Fasole pastai la Borcan

  • Se depoziteaza in camara si se savureaza la iarna.

Fasole pastai la Borcan

Pofta mare!

Fasole pastai la Borcan

Pentru mai multe retete de conserve intrati aici.

Pentru mai multe retete de toamna intrati aici.

Tips&tricks:

  1. Din cantitatile folosite am obtinut 2 borcane de 720 de gr.

Salata de Castraveti in Otet Dovlecei Murati Rapid la Frigider

Gogosari in Sos de Mustar Zarzavat pentru Ciorba la borcan

Print Friendly, PDF & Email

 

Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nici un Vot)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *