Fasole cu carnati

Preparatele cu fasole sunt printre cele mai populare feluri de mancare romanesti. Fie iahnie de fasole, fasole batuta sau ciorba de fasole, ele isi gasesc mereu locul pe mesele noastre. Astazi va voi prezenta cum se face Fasolea cu carnati.

Prezentare video Reteta de Fasole cu Carnati

Fasole cu carnati

By November 4, 2013

Este important ca atunci cand gatiti fasole sa tineti minte sa o lasati la inmuiat, in apa, cu o noapte inainte sa va apucati, schimband din cand in cand apa. Gustoasa leguma este cunoscuta pentru timpul indelungat de fierbere si, in acest fel, puteti incerca sa ii mai diminuati din durata. Bine inteles metoda aceasta nu da intotdeauna roade, depinde si de cat de incapatanata este fasolea pe care o cumparati.

Prep Time : 30 minutes. Cook Time : 02h 00min Yield : 4 Allergens : ,

Rating 5 stars - based on 7 review(s)

Ingredients


Instructions

Fasole cu carnati

  • Dupa ce am lasat fasolea la inmuiat am pus-o la fiert. Intr-o alta oala, de dimensiuni similare, am mai pus niste apa la fiert. Dupa ce fasolea a fiert timp de 10 minute se scurge de apa in care a fiert si se pune iar la foc in apa care a fiert separat in cealalta oala. Reumpleti oala cu apa de rezerva si fierbeti-o. Dupa alte 10 minute repetati procesul. Apa de la fasole de inlocuieste de trei ori pentru a ne asigura ca substantele din fasole care genereaza anumite efecte nedorite au fost inlaturate.

Fasole cu carnati

  • Dupa ce fasolea a stat la fiert in ultima apa si a dat in clocot adaugam ardeiul, telina, un morcov si pastarnacul intregi. Le lasam sa fierba si adaugam piperul boabe si foile de dafin.

Fasole cu carnati Fasole cu carnati

  • Intre timp taiem carnatii in bucatele potrivite.

Fasole cu carnati Fasole cu carnati

  • Intr-o oala in care sa incapa ulterior fasolea (folositi-o pe cea in care ati fiert apa de inlocuit la fasole) incingeti ulei si prajiti carnatii. Cand sunt pe jumatate facuti adaugati ceapa tocata marunt, marunt si morcovul dat pe razatoare. Le lasati sa se inmoaie impreuna.

Fasole cu carnati Fasole cu carnati

Fasole cu carnati

  • Dupa ce s-au fiert legumele din fasole este timpul sa le scoatem cu o supiera. Nu vom mai avea nevoie de ele. Gustati fasolea sa vedeti daca s-a fiert. In general fasolea nu are un timp predestinat de fierbere, acesta variiand in functie tipul de fasole folosit.

Fasole cu carnati Fasole cu carnati

  • Cand legumele s-au inmuiat adaugati peste oala cu carnati bulionul si amestecati foarte bine.
  • Aveti grija sa pescuiti dintre boabele de fasole foile de dafin si boabele de piper.
  • Daca fasolea s-a fiert adaugati-o peste carnati. Amestecati si lasati aromele sa se imprieteneasca in oala.

Fasole cu carnati Fasole cu carnati

  • La final adaugam sare, piper, cimbru si presaram patrunjel proaspat peste.

Fasole cu carnati Fasole cu carnati

Fasole cu carnati Fasole cu carnati

Pofta buna!

Fasole cu carnati

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

2 Responses to Fasole cu carnati

  1. Singur Acasa

    Multumesc mult, foarte util si foarte bine explicat. Gatesc de parca as face asta de o viata !

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur sa aud asta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *