Dragii mei, tinand cont ca se apropie postul Pastelui, am decis ca ar fi cazul sa postez cateva retete de post. Am hotarat sa incep cu reteta de Falafel, chiftelute din bucataria Orientului Mijlociu. Aceste chiftele se fac din naut care, din cate cunosc eu, nu este tocmai o leguma foarte populara pe la noi. In compozitia chiftelelor se mai adauga verdeturi, ceapa, usturoi, condimente.
Am gasit unele retete de Falafel in care se adauga ou pentru legarea compozitiei. Eu am preferat sa le fac de post, deci am exclus oul.
Prezentare video Reteta de Falafel – Chiftele cu Naut
Falafel

Nautul se gaseste in majoritatea supermarket-urilor de la noi, sau la plafar. Este destul de asemanator cu fasolea, asa ca boabele sunt foarte uscate.
Inainte sa il folositi va trebui sa il lasati la hidratat peste noapte, sau sa il fierbeti. Chiar si dupa hidratarea indelungata tot ramane destul de dur.
Din naut se face Hummus, o reteta destul de simpla pe care promit sa o postez in curand.
- Prep Time : 01h 10min
- Cook Time : 20 minutes
- Rating
- Yield : 6
- Allergens : Faina
Ingredients
Instructions
Veti observa ca este foarte simplu de facut:
- Ceapa si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste nautul scurs de apa.
- Puneti amestecul de naut si verdeata in cuva unui blender si pasati-l. Nu trebuie sa fie o pasta foarte fina. Eu am avut la dispozitie un blender de mana asa ca am avut ocazia sa adun boabe de naut din bucatarie dupa pasare. Merge si cu blenderul de mana, dar cel mai indicat este cel cu cuva.
- In compozitie se adauga usturoi pisat si condimente. Se gusta pentru a vedea daca sunt suficiente condimente.
- Se adauga cele doua linguri de faina si se omogenizeaza. Testati pentru a vedea daca puteti sa formati, cu usurinta, mici chiftele. Daca pare ca nu se leaga mai adaugati un pic de faina.
- Aceasta compozitie se pune la fridiger timp de o ora.
- Dupa ora mentionata se formeaza chifltelute mici, usor turtite, care se prajesc in ulei incins pana sunt rumenite, timp de cateva minute.
- Se lasa un pic sa se raceasca si se servesc.
Pofta buna!
particip la concurs…ADRIANA TRUSCAN