Salutare tuturor! Escalopul este o reteta simpla, pui cu sos delicios si ciuperci. Escalopul se poate face din pui sau din porc, cu sos de samantana sau sos de rosii. Conform wikipedia escalopul este un termen frantuzesc care se refera la carne dezosata si fragezita folosind un ciocan de carne, gatita impreuna cu un delicios sos.
Prezentare video Reteta de Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana
Escalop de pui cu ciuperci in sos de smantana

Eu am decis sa prepar escalop de pui cu sos de smantana si ciuperci. Am gatit acest escalop intr-o seara pentru prietenul meu. Preparatul a fost descris ca fiind gustos, aspectuos si demn de blog si asa a ajuns aici.
Este genul acela de cina care se prepara repede si simplu. In plus are ciuperci ceea ce este intotdeauna un plus.
Am servit escalopul cu garnitura de orez fiert bob cu bob. Simplu si usor.
O reteta oarecum similara este pui cu sos gorgonzola.
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 35 minutes
- Yield : 4
- Allergens : Faina
- Rating2.5 stars - based on 2 review(s)
Ingredients
- piept de pui - 1 bucata, fara piele, dezosat
- faina - 50 grame
- ciuperci - 500 grame
- Pentru sos:
- smantana pentru gatit - 150 ml (dulce)
- ulei - 50 ml
- apa - 100 ml
- vin alb - 150 ml
- unt - 50 grame
- usturoi - 3 catei
- sare - 1 lingurita
- foi de dafin - 2 bucati
- piper - dupa gust
- Pentru garnitura:
- orez - 180 grame
- sare - un praf
Instructions
- Se pregateste un piept de pui. Daca e intreg se dezoseaza, se scoate pielea si se taie in bucati. Pieptul pe care l-am cumparat eu era deja taiat in bucati asa ca doar l-am mai taiat pe latime pentru a face bucatile mai subtiri.
- Fiecare bucata de pui se bate un pic cu ciocanul de carne pentru a se fragezi si a nu fi prea groasa. Se pregatesc ca la snitele.
- Bucatile de pui se condimenteaza cu sare si piper si se dau prin faina. Se scutura de excesul de faina.
- Ciupercile se taie in felii. Puteti folosi ce ciuperci vreti. Eu am avut ciuperci champignon albe si brune.
- Se incinge uleiul intr-o cratita mai mare si se prajeste puiul pe ambele parti pana se rumeneste bine.
- Dupa ce se rumeneste, se scoate intr-un vas si se tine la cald.
- In grasimea ramasa in cratita se topeste untul. Se adauga ciupercile si se soteaza pana se inmoaie.
- Usturoiul se taie in felii subtiri si se adauga peste ciuperci, se lasa impreuna 5 minute.
- Se toarna vinul peste ciuperci si se lasa sa scada timp de 5 minute.
- Bucatile de pui se pun inapoi in oala impreuna cu ciupercile.
- Se amesteca si se adauga foile de dafin si cei 100 de ml de apa.
- Escalopul se lasa sa scada la foc mic timp de 20-25 de minute.
- Separat se fierbe orezul: la o masura de orez se pun doua masuri de apa. Orezul se pune in apa rece, cu un praf de sare, pe foc. Cand apa clocoteste se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba acoperit timp de 10 minute. Dupa cele 10 minute se opreste focul si se lasa oala acoperita inca 10 minute. Daca orezul este inchegat, fara zeama si cateva cratere s-au format in orez inseamna ca ati incheiat misiunea cu succes.
- Dupa ce zeama de la escalop a mai scazut puteti adauga smantana si amesteca foarte bine. Lasati focul mic astfel incat smantana sa nu se branzeasca.
- Se condimenteaza cu sare si piper si se mai lasa 5 minute pe foc.
- Escalopul se serveste cald cu orez.
Sa aveti pofta!
Gustos!
Ma bucur ca iti place!
I am going to make this now. I don’t have vin, but I think it will still taste wonderful. I will let you know. Thank youfor all ths healthy food!
Hello! You cand make it without wine, no problem! I am so happy that you like my recipes! All the best!
Rețetă de nota 10+
de minune mi-a iesit, si-am facut prima data in viata. merci!
Ma bucur ca va placut!
Particip!Criste Ramona Si Rares
Incearca in loc de orez,cartofi aurii…nu iti poti imagina cat e de bun!!
Este o idee buna. Voi incerca.
Very good and tasty, I add some fried onion to the recipe.. it gives some special flavor..!
I am glad you like it!
Pot folosi ciuperci din conserva ?
Da, dar sunt mai bune cele proaspete.
Daca s-a branzit smantana mai exista vreo solutie?
nu chiar, dar e mai mult o problema de estetica decat de gust, deci nu e asa de grav
1. Un praf de nucșoară dă o savoare aparte.
2. Merge foarte bine și cu mămăligă.
Asa este!
Merge cu cartofi piure, cartofi natur, cartofi aurii, mamaliga, pene, orez . Merge si fara vin. De fapt aceasta este o reteta care se foloseste in restaurante. In loc de smantana puteti adauga smantana lichida pentru gatit. Aceasta nu se branzeste, e mai gustoasa si va fi gata in timp mult mai scurt.
Ca la toate retetele exista multe variante de a pregati