Dulcele ananas!

Ananasul este denumirea plantei tropicale si a dulcelui sau fruct. Este originar din America de Sud, fiind descoperit in¬†sudul Braziliei si al Paraguay-ului. Bastinasii il numeau “nana”, adica fruct dulce si parfumat. A fost adus in Europa de Cristofor Columb.

Fructul exotic de ananas are o coaja tare, scortoasa, frunze, un miez carnos, dulce si parfumat si un “cotor” sau miez tare, necomestibil.

Dulcele ananas!

Ananasul se gaseste atat proaspat, cat si la conserva. Se foloseste la fabricarea sucurilor, dulciurilor, jelurilor, etc.

In fructul de ananas gasim acid malic, acid citric, vitaminele A, B, B1 si C, betacaroten, potasiu, magneziu, saruri minerale, iod, calciu, fier, sulf.

Dulcele ananas!

Consumul de ananas este recomandat in tratatarea afectiunilor de osteoporoza, indigestie, inflamatii, previne depunerea grasimilor in organism, contine compusi anticancerigeni, reduce celulita, constipatia, hipertensiunea. Are efect purgativ, antiinflamator, revigorant, detoxifiant, antidepresiv.

Datorita continutului mare de bromelina, ananasul este recomandat pentru tratarea afectiunilor gastrice, sucul de ananas putand chiar inlocui sucul gastric, de aceea ananasul este recomandat la desert pentru a usura digestia.

Dulcele Ananas!

Puteti opta pentru ananas la conserva sau pentru ananas proaspat.

Fiind un fruct exotic ananasul se gaseste pe rafturile supermarkturilor in stare necoapta de cele mai multe ori.

Iata ce ar trebui sa faceti pentru a alege ananasul perfect:

  1. Fructul de ananas trebuie sa fie cat mai greu. Cu cat este mai greu cu atat este mai suculent.
  2. Trebuie sa aiba baza uscata si solzii galbeni.
  3. Sa aiba un miros intens.
  4. Smulgeti o frunza din varful ananasului. Daca iese usor inseamna ca ananasul este copt.

Prezentare video Dulcele ananas!

Cum curatam ananasul: puneti ananasul pe orizontala si taiati baza si cotorul, apoi puneti ananasul in picioare si taiati coaja ananasului, de jur imprejur, folosind un cutit ascutit. Apoi retusati bucatelele de coaja care au ramas pe fruct. Taiati fructul in patru si inlaturati miezul care este prea dur pentru a fi consumat, sau puteti taia ananasul in felii si apoi decupa miezul din fiecare felie. Exista ustensile care scot fructul din coaja si unele care scot miezul din fruct.

Dulcele ananas!

Puneti bucatelele de ananas intr-o punga cu fermoar si pastrati-le in frigider pana la 4 zile. Nu este indicata congelarea bucatelelor de ananas deoarece acestea isi pierd din aroma.

Dulcele ananas!

Puteti realiza cocktailuri exotice servite in coaja fructului de ananas sau puteti realiza un fel de mancare mai special pe care sa il serviti in coaja ananasului.

De retinut: spre deosebire de alte fructe (banane, mango) ananasul nu se coace dupa recoltare, deci aveti grija sa alegeti unul cat mai copt.

Retete in care puteti folosi ananas:

  1. Tarta cu ananas
  2. Salata de morcov cu ananas si stafide

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *