Dulceata de visine

Dulceata de visine este dulceata mea preferata din toata lumea si dintre toate dulceturile posibile. Probabil ca pentru aceasta situatie este vinovata tot bunica mea Sandina, care mi-a dat toata copilaria sa mananc dulceata de visine si gem de prune, delicioase, facute de ea, acestea devenind preferatele mele. Acum va voi prezenta reteta ei de dulceata de visine. Data viitoare fac si deliciosul gem de prune.

Prezentare video Reteta de Dulceata de Visine

Dulceata de visine

By July 30, 2014

De fiecare data cand ii spuneam bunicii mele ca imi este sete ea imi dadea o lingurita de dulceata de visine si imi spunea ca asa mancau boierii, pe vremuri, inainte sa bea apa pentru a le fi cu adevarat sete. Ei bine nu stiu daca povestioara aceasta este adevarata, dar este una dintre cele mai vechi si dragi amintiri ale mele legate de dulceata de visine si de bunica mea.

Sper sa va placa reteta!

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 02h 00min
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 6 borcane

Ingredients

Instructions

Dulceata de visine

  • Visinele trebuie spalate foarte bine. Apoi trebuie sa le scoateti samburii. Exista o ustensila speciala de scos samburii din visine/cirese pe care o gasiti in supermarket-uri. Daca nu aveti aceasta ustensila puteti folosi o agrafa de par.
  • Dupa ce terminati procesul un pic indelungat de scoatere a samburilor din visine trebuie sa lasati visinele sa-si lase sirop.

 Dulceata de visine Dulceata de visine

  • Intr-o oala mare, trebuie sa folositi neaparat o oala mare pentru ca visinele au tendinta sa se umfle la fiert, puneti un strat de visine, apoi un strat de zahar, iar visine si tot asa pana cand terminati ambele ingrediente.
  • Lasati visinele sa isi lase sirop timp de doua ore si apoi puneti oala pe foc.
  • Dulceata se lasa la foc mediu timp de o ora, o ora si jumatate, amestecand din cand in cand.
  • Dupa ce incepe sa fiarba veti observa ca se formeaza spuma deasupra. Aceasta spuma se formeaza datorita impuritatilor din zahar. Spuma trebuie inlaturata pentru a obtine o dulceata limpede.

Dulceata de visine Dulceata de visine

Dulceata de visine

  • Dupa ce timpul de fierbere a trecut puteti face un mic test pentru a vedea daca dulceata este gata. Pe o farfurie puneti cateva picaturi de dulceata. Daca picaturile se coaguleaza repede inseamna ca dulceata este gata. Daca par cam apoase inseamna ca mai trebuie sa o fierbeti.
  • Daca dulceata este gata inseamna ca o puteti turna fierbinte in borcane.

Dulceata de visine

  • Lasati-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si apoi puneti-o in camara pana la iarna.
  • Savurati-o cu clatite sau papanasi.

Dulceata de visine

Sa aveti pofta la Dulceata de visine!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 3.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *