Dulceata de flori de soc

Salutare dragilor! Iata ca a venit si luna mai cu toata verdeata si parfumul ei minunat. Luna mai este luna in care infloreste socul. Acest arbust minunat infloreste si parfumeaza totul in jurul lui. Este foarte cunoscut pentru ca din florile lui minunate se pregateste socata si siropul de soc. Mai putin cunoscuta este intrebuintarea socului pentru a face dulceata.

Dulceata se poate face din flori de soc sau din fructe de soc. Atunci cand fructele socului se transforma in bobite negre, coapte, inseamna ca se pot folosi pentru dulceata. Daca vreti sa faceti dulceata din fructe de soc trebuie sa fiti foarte siguri ca sunt coapte pentru ca altfel sunt toxice.

Prezentare video Reteta de Dulceata de Flori de Soc

Dulceata de flori de soc

By May 2, 2017

Daca nu aveti vreun soc prin preajma sa stiti ca prafumatele flori se gasesc si la piata. De obicei se vand la punga. Eu am cumparat 4 pungi cu flori.

Pentru dulceata, in afara de flori de soc, mai aveti nevoie de zahar si apa pentru a face un sirop de zahar in care sa fierbeti florile. Mai folosim si o lamaie pentru suc si coaja. Sucul de lamaie previne oxidarea florilor si innegrirea lor, iar coaja ii ofera o aroma extraordinara.

Trebuie sa va avertizez ca pregatirea fructelor de soc dureaza destul de mult. Florile de soc trebuie spalate in baie de apa, apoi trebuie desfacute petalele, una cate una. Trebuie adunate toate frunzele si ramasitele vegetale sau insecte care ar putea fi printre flori. Florile trebuie manuite cu multa grija pentru ca se scutura foarte usor si este pacat sa le pierdem.

Acestea fiind zise trebuie sa ne apucam de treaba.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 8

Ingredients

Instructions

Dulceata de flori de soc

  • Pregatiti florile de soc conform explicatiilor de mai sus. Se spala florile si se desfac petalele de pe crengute.
  • Se pune la fiert apa, fasii de coaja de lamaie si zaharul, la foc mic. Se fierbe timp de 15 minute pana cand amestecul se ingroasa un pic si ajunge la consistenta unui sirop.

Dulceata de flori de soc

  • Dupa cele 15 minute se scot fasiile de coaja de lamaie si se adauga florile de soc si sucul de lamaie. Se amesteca si se fierbe timp de 40 de minute sau pana cand compozitia ajunge la consistenta unei dulceti.

Dulceata de flori de soc

  • Atentie! Dulceata de flori de soc nu va ajunge niciodata la consistenta unei dulceti de visine pentru ca florile de soc nu contin pectina asemenea fructelor. Pectina este substanta responsabila de ingrosarea gemurilor, dulceturilor si siropurilor de fructe. In lipsa ei dulceturile nu ies chiar asa de legate.

  • Puteti sa faceti un mic test pentru a va asigura ca dulceata este gata: pe o farfurie curata se pun cateva picaturi de sirop. Daca picaturile sunt legate, isi pastreaza forma si nu lasa apa in jurul lor, inseamna ca dulceata este gata. In caz contrar mai trebuie fiarta.

Dulceata de flori de soc

  • Dulceata se pune fierbinte, in borcane curate si sterilizate. Se lasa sa se raceasca cu capacul in jos si apoi se depoziteaza in camara.

Dulceata de flori de soc

  • Se serveste cu multa pofta in clatite si impreuna cu diferite deserturi sau chiar inghetata.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de dulceata intrati aici.

Pentru mai multe retete delicioase de primavara intrati aici.

 

Dulceata de ardei iute Dulceata de caise

Dulceata de visine Dulceata de capsuni

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *