Dulceata de caise

Dulceata de caise. Caisele sunt printre cele mai parfumate fructe ale verii. Sunt perfecte pentru a face gem si dulceata pentru iarna. Am facut deja gem de caise si acum este randul parfumatei dulceti.

Daca ma intrebati pe mine toate dulceturile, gemurile si mameladele se fac usor, poate mai putin alea de visine si cirese la care dureaza putin mai mult prelucrarea samburilor. In rest timpul de fierbere e cam la fel la toate dulceturile si gemurile (la marmelada e alta treaba).

Prezentare video Dulceata de caise

Dulceata de caise

By August 15, 2015

Dulceata asta de caise este perfecta pentru a fi savurata in clatite si alte dulciuri. Consistenta ei este oarecum  intre gem si dulceata. Adica o parte din caise raman intregi si o parte dintre ele se transforma intr-un sirop grosut. Mie asa imi iese de fiecare data si imi place la nebunie.

Sa va zic cum procedez:

Prep Time : 60 minutes. Cook Time : 60 minutes Yield : 12

Ingredients


Instructions

Ca la fiecare dulceata trebuie sa punem fructele sa isi lase sirop:

Dulceata de caise

  • Caisele spalate si fara samburi se aseaza in straturi succesive impreuna cu zahar pentru a-si lasa sirop.
  • Se lasa asa peste noapte. Daca nu le lasati sa isi lase sirop ele se vor strivi in timpul fierberii.

Dulceata de caise

  • Dupa acest timp caisele impreuna cu siropul si zaharul ramas se transfera intr-o cratita incapatoare, cu fund gros (se umfla destul de mult in timpul fierberii asa ca e mai bine sa alegeti o cratita mai mare).

Dulceata de caise

  • Se lasa la foc mic aproximativ o ora pana cand dulceata este legata. Se zice ca in dulceata nu se amesteca pentru a nu se strivi fructele, dar eu nu ma pot abtine sa nu verific daca nu cumva, doamne fereste, nu s-a lipit.
  • Din cand in cand trebuie sa inlaturati spuma care se formeaza deasupra.
  • Dupa ce a dat in clocot se adauga sucul de lamaie. Se lasa sa fiarba in continuare.

Dulceata de caise

  • Pentru a fi siguri ca este bine inchegata puteti face testul cu picatura: pe o farfurie se pun cateva picaturi de dulceata. Daca picaturile sunt bine inchegate si nu se formeaza zeama in jurul lor inseamna ca dulceata este gata. Daca din contra, picaturile par apoase, inseamna ca dulceata trebuie sa mai fiarba.

Dulceata de caise

  • Dupa ce dulceata este gata se pune fierbinte in borcane curate si, cel mai bine, sterilizate (bagate in cuptorul rece si tinute acolo la temperatura mare cam o ora). Se inchid bine capacele si se pun borcanele cu fundul in sus astfel incat sa se formeze vid. Se lasa sa se raceasca incet si apoi se depoziteaza in camara pana la iarna, asta daca rezista pana la iarna in fata pofticiosilor.

Dulceata de caise

S-aveti pofta!

Pentru mai multe retete delicioase cu caise intrati aici.

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(17 votes, average: 3.88 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *