Dulceata de Ardei iute

Salutare dragilor! Anul asta am tot testat retete noi de muraturi si conserve si pot sa va spun ca am facut cateva descoperiri bestiale. Printre aceste descoperiri se numara si delicioasa Dulceata de Ardei Iute. Stiu ca poate vi se par bizara asocierea dintre dulceata si ardei iute, dar credeti-ma este ceva foarte, foarte gustos, aproape decadent. Bineinteles reteta este pe placul amatorilor de preparate iuti, dar se poate face si cu ardei foarte putin iuti astfel incat sa fie pe placul tuturor.

Merge bestial cu branzeturi, fripturi, in burgeri sau impreuna cu pulled pork. Zau va zic un ca pahar de Sauvignon Blanc de Purcari (ma dau smechera ca tocmai m-am intors de la Chisinau cu limita legala de vin si coniac in porbagaj), cubulete de parmezan maturat 48 de luni peste care puneti cate putina dulceata din asta. A little piece of heaven!

Prezentare video Dulceata de Ardei iute

Dulceata de Ardei iute

By November 3, 2016

Mboon am facut dulceata de ardei iute cu ardei rosii foarte picanti pentru ca eu mananc foarte picant. Cred ca mergea chiar un pic mai iute. Se poate face si cu ardei verzi sau galbeni, daca vreti.

Pentru dulceata am folosit o proportie de 1 la 1 adica la 750 de gr de ardei iute am folosit 750 de ml de otet si 750 de gr de zahar. Se fierbe un sirop pana cand se leaga si apoi se fierb in el ardeii maruntiti foarte, foarte bine. Dulceata asta seamana destul de mult cu textura dulceturilor din fructe, doar ca este usor mai lichida.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Dulceata de ardei iute

  • Ardeii iuti se spala, se taie in jumatate si li se scot cotoarele si semintele. Puteti sa le lasati semintele, dar daca vreti sa faceti treaba pana la capat ar trebui sa le scoateti semintele pentru ca dulceata va fi mult mai fina.

Dulceata de ardei iute

  • Neparat, neaparat sa folositi manusi din plastic groase cand curatati ardeii pentru ca astfel va vor ustura foarte, foarte tare mainile pentru o perioada neplacut de lunga de timp.

Dulceata de ardei iute

  • Se dau prin masina de tocat sau in robotul de bucatarie pana cand se transforma intr-o pasta fina.
  • Intr-o cratita cu baza groasa se adauga otetul si zaharul si se lasa sa fiarba pana cand se transforma intr-un sirop.

Dulceata de ardei iute

  • Se adauga ardeii maruntiti si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 40 de minute sau pana cand dulceata se leaga.

Dulceata de ardei iute

  • Pentru a va da seama daca dulceata este legata puteti sa faceti un test: puneti pe o farurie curata cateva picaturi de dulceata. Daca picaturile de sirop sunt legate si nu lasa zeama in jurul lor inseamna ca dulceata este gata.

Dulceata de ardei iute

  • Borcanele se pregatesc din timp: se spala cu apa si detergent si apoi se pun pe tava cuptorului. Se introduce tava cu borcanele in cuptorul rece si se porneste cuptorul la temperatura cea mai mare. Se tin borcanele timp de o jumatate de ora sau pana cand apa se evapora din ele. Se lasa apoi sa se raceasca cat sa pui mana pe ele.

Dulceata de ardei iute

  • Se umplu borcanele sterilizate folosind o palnie pentru borcane si se infileteaza bine capacele. Trebuie sa va cumparati o palnie din aceea pentru borcane, credeti-ma o sa va salveze viata si o sa va usureze munca.

Dulceata de ardei iute

  • Borcanele se lasa sa se raceasca cu capacul in jos.
  • Se pun in camara si se savureaza cu tot ce poftiti voi!

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de conserve intrati aici.

Zacusca picanta cu Morcovi si Ardei Capia Zacusca cu ciuperci

Zacusca de vinete si ardei Rosii conservate la borcan

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *