Drob de post

Drobul de post este o reteta foarte simpla, atat pentru cei care tin post sau pentru adeptii meniurilor vegetariene, cat si pentru mancaciosii care doresc o reteta simpla fara carne. Poate fi servit ca fel principal sau ca aperitiv.

Prezentare video Reteta de Drob de Post

Drob de post

By July 29, 2014

Drobul de post se face foarte simplu, destul de similar drobului de pui sau de miel. In loc de carne am folosit multe legume gustoase si proaspete.

Puteti face drob de post si cu soia, dovlecel sau cu ghebe si hribi.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 40 minutes
  • Rating 5 stars - based on 4 review(s)
  • Yield : 8
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

  • Pentru a face drob de legume va trebui mai intai sa fierbeti cartofii, bine spalati, in coaja.

Drob de post Drob de post

  • Separat intr-o alta oala fierbeti orezul. Eu am ales sa fierb orezul in stil chinezesc: la o cana de orez se pun doua cani de apa. Se pune pe foc, se lasa sa dea in clocot, se acopera cu un capac si se fierbe, fara sa ridicati capacul sau sa amestecati, timp de 10 minute. Se opreste focul si nu se ridica capacul pentru inca 10 minute. Cand ridicati capacul veti observa ca orezul a absorbit toata apa si ca la suprafata s-au format mici cratere.
  • Cat timp orezul se fierbe puteti toca marunt ceapa uscata, ceapa verde si usturoiul. Maslinele, fara samburi pentru ca e mai simplu asa, se toaca in felii si patrunjelul se toaca marunt.

Drob de post Drob de post

Drob de post Drob de post

Drob de post Drob de post

  • Telina si morcovii se dau pe razatoarea mare.
  • Se incinge ulei intr-o tigaie si se caleste ceapa uscata, tocata marut, timp de 10 minute. Se adauga ceapa verde si usturoiul verde, se amesteca bine, se mai lasa 5 minute pe foc si apoi se da la o parte.

Drob de post Drob de post

  • Cartofii fierti se lasa sa se raceasca un pic, se decojesc si apoi se paseaza folosind o ustensila pentru pasat cartofi, un mixer sau un blender.
  • Peste cartofii pasati se adauga toate legumele tocate, patrunjelul, ceapa calita, orezul, presmetul. Se amesteca bine si se adauga condimentele. Aveti grija sa amestecati bine pentru a avea o compozitie cat mai omogena.

Drob de post Drob de post

Drob de post Drob de post

Drob de post Drob de post

Drob de post Drob de post

Drob de post Drob de post

Drob de post Drob de post

  • Compozitia pentru drob se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins pentru 30 de minute.

Drob de post Drob de post

Drob de post

  • Dupa ce drobul s-a copt se lasa sa ajunga la temperatura camerei si apoi se tine la frigider pentru 3-4 ore pentru a se inchega cat mai bine.
  • Se portioneaza si se serveste cu multa pofta.

Pofta buna la drob cu legume!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(7 votes, average: 4.86 out of 5)
Loading...

6 Responses to Drob de post

  1. Andra

    Draguta mea,

    Cam ce cantitate iasa? vreo 1 kilogram? poate mai putin? ca as face mai mult sa nu se termine intr-o zi!
    Multumesc anticipat!

  2. Camelia Juganaru

    Din cantitatile de mai sus rezulta aproximativ 1 kilogram de preparat final.

  3. valentina

    ai spus ca folosesti pesmetul doar pt tapetat tava !! adaugi si in compozitie?

    • Camelia Juganaru

      Da, il adaug si in compozitie. Scrie si in reteta.

  4. Maria

    Buna ziua, dar pentru a se lega compozitia ce adaugati? Multumesc

    • Camelia Juganaru

      Pesmet si piureul acela de cartofi. Oricum iese o compozitie foarte densa care se leaga singura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *