Drob de miel in aluat

Dupa ce am facut friptura, ciorba, stufat, oua rosii si cozonac, am ajuns la ultima reteta, facuta pentru Paste, reteta de Drob de miel in aluat. Traditional drobul se pregateste in prapur de miel. Eu nu am gasit sa cumpar prapur asa ca am facut drob de miel in aluat. Daca aveti prapur si vreti sa preparati un drob traditional, folositi-l. Practic drobul in prapur se pregateste la fel, doar ca la final, in loc sa il inveliti in aluat, il inveliti in prapur (foarte bine spalat). Anul viitor va pregatesc drob in prapur.

Prezentare video Reteta de Drob de Miel in aluat

Drob de miel in aluat

By April 18, 2014

Am auzit multe persoane care, desi mananca miel, nu sunt amatoare de drob din organe de miel. Asa ca, de Paste, pregatesc drob de pui. Aceeisi idee, gust un pic diferit. Pentru drobul de miel eu am ales sa folosesc inima si ficat de miel. Drobul se prepara si cu plamani, splina si rinichi, cam cu toate organele mielului. Folositi ce va place sau ce gasiti.

Ingredients

Instructions

  • Inima si ficatul de miel se pun la fiert in doua oale separate. Se lasa pana cand sunt fierte bine.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

  • Intre timp usturoiul verde, ceapa verde, mararul si patrunjelul se toaca marunt.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat

  • Dupa ce organele sunt fierte se lasa sa se raceasca cat sa le puteti manui fara sa va frigeti. Apoi se toaca foarte marunt cu un cutit/satar sau se dau prin masina de tocat. Evident daca le dati prin masina o sa terminati mai repede, dar drobul va avea o consistenta similara pateului. Eu prefer sa le toc la mana, chiar daca dureaza mai mult, pentru ca drobul are o consistenta mai buna.
  • Organele tocate se pun intr-un bol peste verdeata tocata. Apoi se adauga cele doua oua, sare, piper si ulei si se omogenizeaza foarte bine. Amestecati cu mana pentru a fi siguri ca se distribuie bine toate ingredientele. Gustati si potriviti de sare si piper.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

Aluatul:

  • Se framanata repejor un aluat amestecand mai intai ouale cu faina si sarea. Apoi se pune si untul si se famanta bine. Nu trebuie lasat sa creasca.
  • Se intinde o foaie subtire cu sucitorul de aluat, cam de dimensiune dubla fata de tava in care urmeaza sa coaceti drobul. Eu am facut drobul intr-o tava dreptunghiulara de chec/cozonac. Cantitatea pentru drob mi-a ajuns pentru a face un singur drob in forma de cozonac.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

  • Forma de aluat se unge cu putin ulei si se imbraca, cu grija, cu aluat, lasand pe margini surplusul de aluat.
  • Se umple tava, acoperita cu aluat, cu compozitia pentru drob. Se inveleste drobul in aluat.

Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

Drob de miel in aluat

  • La final se unge cu ou si se pune in cuptorul preincalzit pentru 40 de minute.
  • Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava. Taiati-l doar atunci cand este racit complet.

 Drob de miel in aluat Drob de miel in aluat

  • Se serveste rece cu ridichi, castraveti si rosii proaspete.

Pofta buna!Drob de miel in aluat

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 voturi, media: 3.80 din 5 voturi)
Loading...

5 Responses to Drob de miel in aluat

  1. Haplea

    Arata demential!!

  2. sandy

    f bun * in principiu sa nu folosesti niciodata plamani de la nici un animal .. se arunca .sunt alveole care nu au ce cauta in cratita /

    • Camelia Juganaru

      Multumesc pentru sfat.

  3. sandy

    ce bine si frumos iti reusesc toate ! felicitari

    • Camelia Juganaru

      Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *