Dovlecei umpluti cu legume

Buna seara dragilor! In ceas de seara (fiind momentul in care eu scriu aceasta reteta) va prezint o reteta perfecta pentru momentul acela cand trebuie/vreti sa faceti de mancare si va e lene sa va complicati prea tare. Este o componenta perfecta a unei mese vegetariene.

Eu fac acesti dovlecei umpluti din cand in cand pentru ca imi plac foarte mult si pentru ca daca reusesc sa planific o masa vegetariana cu suficienta diversitate reusesc sa il pacalesc pe R. sa manance fara carne. Bine, exista momente cand chiar si dupa cele mai elaborate mese vegetariene R. ma intreaba daca nu avem ceva carne. Ce sa ii faci! Macar incerc!

Prezentare video Reteta de Dovlecei Umpluti cu Legume

Dovlecei umpluti cu legume

By July 6, 2015

Slava cerului ca este vara si ca pietele sunt pline de legume, deci putem face tot felul de preparate sanatoase! Din registrul acesta este Imam Bayildi. Cele mai delicioase vinete umplute cu legume si branza feta. Va mai arat in curand cum sa faceti si altfel de vinete umplute, vinete si dovlecei pane, paste cu vinete and so on! Veggie madnesssss!

Dovleceii sunt super tari! Puteti sa faceti cu ei ciorba, mancare, sa ii faceti pane sau sa ii adaugati in tot felul de alte preparate. Ceea ce e misto la ei e ca se gasesc in verde pal (cei romanesti), galbeni sau verzi inchis (zucchini). Puteti sa faceti cu ei tot felul de preparate colorate si super gustoase.

Eu va propun azi varianta mea de dovlecei umpluti cu diferite legume si cu putina branza mozzarella si parmezan! Puteti sa folositi si altfel de branza cum ar fi feta sau chiar o telemea cinstita si mai uscata!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Sa vedem cum procedam:

Dovlecei umpluti cu legume

  • Ciupercile, ceapa si ardeiul se tocata marunt si se pun toate intr-un bol. Peste ele se adauga porumbul (puteti sa ii dati skip daca nu va place, eu il ador), mozzarella data pe razatoare (sau pur si simplu maruntita cu mana, eu am dat-o pe razatoare si a iesit un pic cam dubios, cred ca mozzarella nu e branza razuibila).

Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu legume Dovlecei umpluti cu legume

  • Amestecul se condimenteaza cu sare, piper, boia si un pic de ulei de masline. Se omogenizeaza foarte bine compozitia pentru umplut dovleceii.

Dovlecei umpluti cu legume Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu legume Dovlecei umpluti cu legume

  • Dovleceii se spala bine si li se taie cotorul. Se taie in jumatate pe verticala si, folosind o lingura, se scobeste miezul dovleceilor. Practic scoateti samburii dovleceilor si o parte din pulpa. Ceea ce scoateti din dovlecei poate fi pus in compozitie, dar mie mi se pare ca iese prea apoasa si, desi nu imi place risipa, aleg sa nu folosesc miezul dovleceilor.

Dovlecei umpluti cu legume

  • Dupa ce ati scobit toti dovleceii, acestia se umplu cu compozitia facuta anterior. Se pun intr-o tava unsa cu putin ulei sau acoperita cu hartie de copt.
  • Deasupra lor se rade putin parmezan de buna calitate.

Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu legume Dovlecei umpluti cu legume

Dovlecei umpluti cu legume

  • Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.
  • Dupa ce s-au temperat putin se pot servi cu multa pofta!

Dovlecei umpluti cu legume

Sanatate!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *