Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

Salutare dragilor! A venit vara si ca atare am decretat ca gatesc numai cu legume de sezon. Pentru meniul de weekend am in vedere dovlecei pane si vinete pane (urmeaza si reteta asta), paste cu vinete si sos de ardei copti, salata de vinete cu usturoi copt. Cred ca R. o sa fuga sa cumpere o halca de carne sau ceva dupa o zi de meniu din asta. Dar in fine, poate reusesc.

In fine, dovleceii pane sunt pur si simplu AWSOME. Mananc de obicei dovlecei din astia pane la cel mai tare restaurant grecesc din Ploiesti (si singurul de altfel, dar chiar e tare) cu sos tzatziki. Din moment ce am facut deja sos tzatziki am zis ca acesti dovlecei pane sa ii fac cu mujdei romanesc cu rosii.

Prezentare video Reteta de Dovlecei Pane cu Sos de Usturoi si Rosii

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

By July 20, 2015

Desi sunt un preparat prajit si au cam multe calorii, sunt efectiv deliciosi, ca si vinetele de altfel. Mai ales daca ii serviti cu sos de usturoi.

Sunt super usor de facut, ca orice preparat pane. Pe langa ou si faina am folosit si parmezan pentru o crusta si mai delicioasa si crocanta. Este super bun. Merg perfect cu tot felul de salate.

Sosul cu rosii pe care l-am facut aici este practic un mujdei obisnuit cu usturoi frecat cu ulei de masline in care am pus si rosii oparite si pasate. Pentru un plus de gust puteti sa il faceti cu rosii coapte. Varianta cu rosii crude este mai rapida.

 

Prep Time : 20 minutes. Cook Time : 10 minutes Yield : 4 Allergens : , ,

Ingredients


Instructions

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

  • Dovleceii se spala si se taie in rondele potrivite, cam de jumatate de centimentru grosime. Daca sunt mai groase se vor praji prea greu si daca sunt prea subtiri prea repede. Acum tine si de preferinte. Incercati in fel si chip.

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

  • Feliile de dovlecei se presara cu sare si se lasa deoparte pentru a se scurge execesul de apa.
  • Intre timp pregatim sosul: se pune o oala cu apa la fiert si se oparesc in ea rosiile. Pentru a se curata mai usor puteti sa crestati rosiile, cu un cutit ascutit de jur imprejur. Rosiile se tin in apa clocotita timp de 1 minut, apoi se scot cu o paleta si se lasa sa se tempereze.

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

  • Ne intoarcem la dovlecei: ouale se bat cu un praf de sare si piper si se amesteca cu parmezanul dat pe razatoarea mica.

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

  • Fiecare felie de dovlecel se tamponeaza cu un servetel de hartie pentru a se absorbi excesul de apa si se da prin amestecul de ou si apoi prin faina. Puteti sa le dati de doua ori daca doriti o crusta mai crocanta. Procedati in felul acesta pana cand terminati toate feliile de dovlecei.
  • Se incinge suficient ulei intr-o tigaie incapatoare si se rumenesc feliile de dovlecei pe ambele parti, pana cand sunt aurii, cam 5 minute pe fiecare parte. Nu dati focul foarte tare pentru a nu arde crusta inainte ca dovleceii sa fie gatiti. Dupa ce sunt gata se scot pe prosoape de hartie pentru a se absorbi excesul de ulei.

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

  • Sa continuam cu mujdeiul: rosiile se decojesc, li se inlatura cotorul si se pun intr-un bol impreuna cu usturoiul tocat grosier, sare, piper si un pic de ulei de masline. Totul se blendeaza foarte bine.

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

  • Dovleceii pane se servesc cu sosul de usturoi si rosii.

Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(5 votes, average: 4.60 out of 5)
Loading...

One Response to Dovlecei pane cu sos de usturoi si rosii

  1. Diana

    deliciossss!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *