Dovlecei Marinati pentru Iarna

Salutare dragii mei! Astazi discutam despre dovleceeeiiiii si toamna asta iminenta. Mai am cativa dovlecei in gradina si trebuie sa ma hotarasc ce fac cu ei. Pe langa faptul ca anul asta am mancat mai multe chiftele cu dovlecei si dovlecei la cuptor, decat am mancat vreodata, am zis ca e si cazul sa pun niste dovlecei pentru iarna. Si am descoperit Dovleceii Marinati pentru Iarna. Bine m-am inspirat din reteta deĀ Vinete Marinate care este bestiala.

Prezentare video Dovlecei Marinati pentru Iarna

Dovlecei Marinati pentru Iarna

By September 9, 2017

Pentru treaba asta va recomand sa alegeti dovlecei verzi, galbeni si dovlecei zucchini pentru ca preparatul asta sa fie unul foarte aspectuos. Eu am gatit dovleceii pe grill-ul de aragaz, dar se pot face si pe gratarul in aer liber, la cuptor sau prajiti, desi nu recomand ultima varianta.

Dovleceii astfel gatiti se amesteca cu sare, busuioc. usturoi, ardei iute, oregano si ulei de floarea soarelui sau de masline. Toata treaba asta se fierbe la bain marie astfel incat sa tina foarte bine peste iarna. Puteti sa folositi orice condimente va sunt pe plac.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Dovlecei Marinati pentru Iarna

  • Dovleceii se taie in rondele de 2-3 cm grosime, se pun intr-un bol si se amesteca cu sare din belsug.

Dovlecei Marinati pentru Iarna

  • Se incinge gratarul de aragaz care se unge cu putin ulei si se aranjeaza frumos rondelele de dovlecel. Se tin pana se rumenesc frumos pe ambele parti.

Dovlecei Marinati pentru Iarna

  • Rondelele rumenite se scot intr-un bol si se adauga peste catei de usturoi feliati, rondele de ardei iute, oregano uscat, frunze de busuioc proaspete si putin ulei de floarea soarelui. Se amesteca cu multa grija astfel incat sa nu stricati rondelele. Se lasa dovleceii asa timp de 10 minute.

Dovlecei Marinati pentru Iarna

  • Se pun dovleceii intr-un borcan, se adauga deasupra zeama lasata in borcan si se acopera cu ulei. Se inchide bine capacul.

Dovlecei Marinati pentru Iarna

  • Borcanul de 720 de gr, caci un singur borcan a iesit din cantitatile de mai sus, se pune intr-o cratita la baza careia se pune un prosop de bucatarie.

Dovlecei Marinati pentru Iarna

  • Se completeaza cu apa pana sub nivelul capacului si se lasa sa fiarba timp de 40 de minute din momentul in care apa da in clocot.

Dovlecei Marinati pentru Iarna

  • Se lasa sa se raceasca complet in apa din cratita si apoi se pune la pastrare in camara.

Dovlecei Marinati pentru Iarna

Pofta mare dragilor!

Pentru mai multe retete cu dovlecei intrati aici.

Pentru mai multe retete de conserve intrati aici.

Pepene Rosu in Saramura Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

Vinete la borcan Pasta de Ardei Picanta

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 1.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *