Salutare dragilor! Astazi este momentul perfect pentru a va prezenta delicioase Cupcakes cu Morcovi si un concurs organizat impreuna cu Dr. Oetker. Stiu ca ideea de Cupcakes cu morcovi poate parea ciudata, dar va asigur ca sunt absolut delicioase. Obtinem cupcakes moi, pufoase, fara strop de gust de morcov, usor umede, pline de stafide aromate si suculente.
Va invit sa va incrieti la concursul organizat impreuna cu Dr. Oetker de pe pagina mea de facebook. Trebuie sa faceti si voi briosele, sa le pozati impreuna cu produsele Dr. Oetker folosite si sa puneti poza in comentarii la postarea concursului. Apoi trebuie sa dati share concursului impreuna cu hastag-urile #impartecevabun si #cupcakesgatesteusor. Castigatorul va fi cel care strange cele mai multe like-uri la poza de pe pagina mea pana la data de 11.03.2018. Premiul este un curs profesionist de cofetar Macarons Madness!
Prezentare video Cupcakes cu Morcovi
Cupcakes cu Morcovi

Pentru reteta asta aveti nevoie de cativa morcovi curatati si razuiti foarte bine. Eu i-am facut la chopper. Apoi folosim doar ingrediente specifice prajiturilor. Faina, oua, bicarbonat, arome, zahar si ulei.
Pentru a decora cupcakes am facut o delicioase glazura din crema de branza aromata cu coaja de portocala, iar pentru decor am facut din fondant morcovi micuti si colorati.
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 12
Ingredients
- Pentru compozitie
- morcovi - 225 grame
- stafide - 150 grame
- bicarbonat de sodiu - 1 lingurita
- oua - 2 bucati
- sare - un varf de lingurita
- coaja de portocala - de la 1 portocala
- scortisoara - un varf de lingurita
- esenta de vanilie - 2 ml
- zahar - 130 grame
- faina - 120 grame
- ulei - 120 ml
- Pentru glazura
- zahar pudra - 450 grame
- crema de branza - 200 grame
- unt - 120 grame
- coaja de portocala - de la 1 portocala
- zahar vanilat - 1 plic
- Pentru decor
- fondant - alb
- colorant alimentar - rosu, galben, verde
Instructions
Compozitia de cupcakes:
- Batem ouale impreuna cu zaharul pana ouale se deschid la culoare si se umfla.
- Adaugam uleiul in fir subtire si mixam.
- Aromam cu coaja de portocala si esenta de vanilie dupa gust.
- Faina se amesteca cu sare, scortisoara si o lingurita de bicarbonat de sodiu.
- Adaugam treptat amestecul uscat peste cel umed si mixam.
- La final adaugam morcovii si stafidele.
- Pregatim o tava de briose cu 12 hartiute sau forme din silicon pentru briose.
- Impartim compozitia folosind o cupa de inghetata.
- Coacem cupcakes in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute si apoi le lasam sa se raceasca complet.
Glazura:
- Batem la mixer crema de branza si untul moale.
- Adaugam coaja de portocala si zaharul vanilat.
- Adaugam treptat zaharul pudra.
Morcovi din fondat:
- Amestecam colorant galben cu putin rosu pentru a obtine portocaliu.
- Luam o bucata de fondant si o framantam usor cu mainile pentru a deveni maleabila.
- Punem colorantul portocaliu si framantam fondantul bine de tot pana se coloreaza omogen. Folosim din cand in cand zahar pudra pentru ca fondantul devine lipicios de la caldura.
- Adaugam colorant pana obtinem culoarea pe care o dorim. Cand este gata rupem bucatele mici din care formam morcovi. Cu un cutit facem cateva linii care sa ne duca cu gandul la aspectul morcovului natural.
- Coloram la fel o bucata mica de fondant cu colorant verde. Rupem bucatele mici din care facem frunze. Eu am facut o varianta simplista, dar daca va pricepeti si aveti rabdare puteti sa faceti ceva mai detaliat.
- Morcovul se pune peste frunza si se preseaza usor. Se vor intari impreuna.
Asamblare:
- Glazura se muta intr-un pos cu dui stelat si se glazureaza cupcakes.
- Decoram fiecare cupcake cu cate un morcov.
- Impartim cu cei dragi!
Pofta mare si nu uitati sa va inscrieti la concurs!
Pentru mai multe retete de cupcakes intrati aici.
Pentru toate retetele dulci intrati aici.
Leave a Reply