Cupcakes cu Morcovi si Concurs Dr. Oetker

Salutare dragilor! Astazi este momentul perfect pentru a va prezenta delicioase Cupcakes cu Morcovi si un concurs organizat impreuna cu Dr. Oetker. Stiu ca ideea de Cupcakes cu morcovi poate parea ciudata, dar va asigur ca sunt absolut delicioase. Obtinem cupcakes moi, pufoase, fara strop de gust de morcov, usor umede, pline de stafide aromate si suculente.

Va invit sa va incrieti la concursul organizat impreuna cu Dr. Oetker de pe pagina mea de facebook. Trebuie sa faceti si voi briosele, sa le pozati impreuna cu produsele Dr. Oetker folosite si sa puneti poza in comentarii la postarea concursului. Apoi trebuie sa dati share concursului impreuna cu hastag-urile #impartecevabun si #cupcakesgatesteusor. Castigatorul va fi cel care strange cele mai multe like-uri la poza de pe pagina mea pana la data de 11.03.2018. Premiul este un curs profesionist de cofetar Macarons Madness!

Prezentare video Cupcakes cu Morcovi

Cupcakes cu Morcovi

By March 2, 2018

Pentru reteta asta aveti nevoie de cativa morcovi curatati si razuiti foarte bine. Eu i-am facut la chopper. Apoi folosim doar ingrediente specifice prajiturilor. Faina, oua, bicarbonat, arome, zahar si ulei.

Pentru a decora cupcakes am facut o delicioase glazura din crema de branza aromata cu coaja de portocala, iar pentru decor am facut din fondant morcovi micuti si colorati.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Cupcakes cu Morcovi

Compozitia de cupcakes:

Cupcakes cu Morcovi Cupcakes cu Morcovi

  • Batem ouale impreuna cu zaharul pana ouale se deschid la culoare si se umfla.
  • Adaugam uleiul in fir subtire si mixam.

Cupcakes cu Morcovi

  • Aromam cu coaja de portocala si esenta de vanilie dupa gust.
  • Faina se amesteca cu sare, scortisoara si o lingurita de bicarbonat de sodiu.
  • Adaugam treptat amestecul uscat peste cel umed si mixam.
  • La final adaugam morcovii si stafidele.

Cupcakes cu Morcovi

  • Pregatim o tava de briose cu 12 hartiute sau forme din silicon pentru briose.

Cupcakes cu Morcovi

  • Impartim compozitia folosind o cupa de inghetata.

Cupcakes cu Morcovi

  • Coacem cupcakes in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute si apoi le lasam sa se raceasca complet.

Glazura:

Cupcakes cu Morcovi

  • Batem la mixer crema de branza si untul moale.
  • Adaugam coaja de portocala si zaharul vanilat.
  • Adaugam treptat zaharul pudra.

Morcovi din fondat:

Cupcakes cu Morcovi

  • Amestecam colorant galben cu putin rosu pentru a obtine portocaliu.
  • Luam o bucata de fondant si o framantam usor cu mainile pentru a deveni maleabila.
  • Punem colorantul portocaliu si framantam fondantul bine de tot pana se coloreaza omogen. Folosim din cand in cand zahar pudra pentru ca fondantul devine lipicios de la caldura.

Cupcakes cu Morcovi

  • Adaugam colorant pana obtinem culoarea pe care o dorim. Cand este gata rupem bucatele mici din care formam morcovi. Cu un cutit facem cateva linii care sa ne duca cu gandul la aspectul morcovului natural.
  • Coloram la fel o bucata mica de fondant cu colorant verde. Rupem bucatele mici din care facem frunze. Eu am facut o varianta simplista, dar daca va pricepeti si aveti rabdare puteti sa faceti ceva mai detaliat.
  • Morcovul se pune peste frunza si se preseaza usor. Se vor intari impreuna.

Asamblare:

Cupcakes cu Morcovi

  • Glazura se muta intr-un pos cu dui stelat si se glazureaza cupcakes.

Cupcakes cu Morcovi

  • Decoram fiecare cupcake cu cate un morcov.

Cupcakes cu Morcovi

  • Impartim cu cei dragi!

Cupcakes cu Morcovi

Pofta mare si nu uitati sa va inscrieti la concurs!

Pentru mai multe retete de cupcakes intrati aici.

Pentru toate retetele dulci intrati aici.

Cupcakes cu cacao si glazura de zahar Red velvet cupcakes

Briose cu Vanilie si Glazura de Unt Briose cu Ciocolata cu glazura Panza de Paianjen

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *