Salutare dragilor! Deja a trecut o saptamana de cand ne-am intors din vacanta in Portugalia asa ca e cazul sa ma apuc din nou de treaba. M-am gandit la reteta asta pentru am mancat surprinzator de multe muraturi in Portugalia alaturi de fripturi si mancaruri cu sos. Apoi am o supraproductie de castraveti pe care am sa ii pun la murat, asa ca m-am gandit ca poate v-ar fi si voua de folos reteta asta.
Prezentare video Cum se prepara Castravetii Bulgaresti in Otet?
Cum se prepara Castravetii Bulgaresti in Otet?

Reteta asta este una destul de simpla in sensul ca nu folosim cantitati exacte. Avem nevoie de castraveti mici si cat mai proaspeti, sare neiodata, zahar, frunze de telina, tije de marar uscate, otet de 9 grade, apa, foi de dafin, usturoi, boabe de ieninhbahar, rondele de hrean, morcov si ceapa, boabe de mustar si de piper. Toata reteta este astfel conceputa pentru borcane de 720 de gr in care incap perfect castravetii micuti impreuna cu restul ingredientelor.
Ingredients
Instructions
- Borcanele se spala intr-o solutie usoara de apa si detergent. Se pun in tava cuptorului cu gura in sus si se introduc in cuptor. Se porneste cuptorul la temperatura maxima si se lasa acolo aprox. 30 de minute pana cand se evapora apa din ele. Apoi se lasa sa se raceasca complet. In felul asta se sterilizeaza. Capacele se spala si ele la fel si se sterg foarte bine.
- In fiecare borcan se pun la baza marar uscat, rondele de ceapa, rondele de usturoi si de hrean, doua foi de dafin, o lingura de boabe de mustar, o lingurita de boabe de piper, cateva boabe de ienihbahar si rondele de morcov. Se aranjeaza bine castravetii in pozitie verticala. Mai inghesuiti printre ei cateva rondele de morcovi.
- Deasupra castravetilor se pune o lingura cu zahar, o lingurita de sare grunjoasa si otet pana deasupra striatiilor de pe baza borcanelor. Aproximativ 2 degete orizontale. Se pun deasupra frunze de telina si se completeaza cu apa. Se inchide bine capacul. Se umplu in felul acesta toate borcanele.
- Din 3 kg de castraveti am obtinut 8 borcane de 720 de gr.
- Se pregatesc cratite in care sa incapa borcanele. La baza se pun proasoape de carpa si se aranjeaza borcanele deasupra. Se umplu cratitele cu apa pana sub nivelul capacelor.
- Punem castravetii la foc mic si ii lasam sa fiarba timp de 1 ora din momentul in care apa a dat in clocot. Apoi ii lasam sa se raceasca complet inainte de a-i pune in camara.
- Se pastreaza minunat peste iarna, sunt crocanti si absolut deliciosi.
Spor la treaba si pofta mare!
Pentru mai multe retete de muraturi intrati aici.
Buna, as putea sa folosesc aceasta reteta si pentru acest tip de gogosari?
http://www.catalomat.ro/lidl
Multumesc.
Nu pot sa vad poza. Trimite-mi pe facebook ca nu vad catalogul.