Crumble cu caise

Caldura mare mon cher! Si pentru ca au fost caldurile astea mari am decis sa fug la mare si ceea ce am si facut cu succes. Am petrecut cateva zile in Vama, la mare, soare si muzica buna! M-am intors de acolo mai odihnita, oarecum bronzata si cu multe idei de retete simple si usoare cu fructe de vara. Cum ar fi acest Crumble cu caise!

M-am inspirat pentru acest crumble dintr-un fel de clatita cu caise si rom pe care am mancat-o in Vama. Nu a fost cea mai grozava. De aceea in loc sa o reproduc am decis sa fac un alt desert cu delicioase caise.

Prezentare video Reteta de Crumble cu Caise

Crumble cu caise

By July 20, 2015

Crumble este un desert englezesc foarte interesant la baza caruia sunt fructe si deasupra este aluat de tarta sfaramicios si crocant. Se serveste cald cu inghetata deasupra. Deci avem fucte dulci si coapte, aluat crocant, dulce si fierbinte si o cupa din inghetata preferata deasupra.

Acest crumble se poate face cu ce fructe vreti voi: mere, pere, fructe de padure, caise, etc. Puteti pune in el chestii aromate precum scortisoara, vanilie.

Se pare ca ar fi fost inventat in Marea Britanie in timpul celui de al doilea Razboi Mondial atunci cand rationarea alimentelor facea dificila gatirea unei cruste de placinta ca lumea. Asa ca probabil s-au gandit ca e mai economic sa faca pseudo aluat de placinta pe care sa il puna deasupra fructelor impreuna cu fulgi de ovaz si alte ingrediente.

Eu am facut acest crumble cu caise, aluatul specific sfaramicios, nuca de cocos, fistic si zahar brun.

Sa vedeti cat de usor se face:

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Crumble cu caise

  • Caisele se spala, se scot samburii si se taie in felii.

Crumble cu caise

  • Feliile de caise se pun intr-un vas de jena uns cu unt. Puteti sa faceti si crumble individual in vase ramekin.

Crumble cu caise

  • Peste caise se presara zahar brun, nuca de cocos si fistic tocat marunt sau macinat. Obositor pana acum nu?

Crumble cu caise

  • Sa facem aluatul de crumble: faina se amesteca┬ázaharul si sarea. Apoi se incorporeaza untul pana cand se obtine un aluat sfaramicios ca niste firmituri.

Crumble cu caise Crumble cu caise

  • Aluatul se presara peste caise intr-un strat uniform.
  • Crumble-ul nostru se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute sau pana cand aluatul de deasupra este rumenit si crocant.
  • Dupa ce este gata se portioneaza (pe cat posibil, doar este sfaramicioasa) si se serveste cu o cupa de inghetata ┬ádeasupra.

Crumble cu caise

Pofta s-aveti!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *