Reteta de crema de zahar ars este la indemana oricui. Desert simplu si delicios pe care aproape orice mama si bunica stiu sa il pregateasca cu indemanarea caracteristica. Tot ce va trebuie sunt cateva oua, zahar, lapte si esente, dupa gust.
Prezentare video Reteta de Crema de Zahar Ars
Crema de zahar ars

Originea cremei de zahar ars se regaseste in bucatariile mai multor tari. In Anglia gasim Burnt Cream, in Franta, Creme Brulee si in Spania, Crema Catalana. Toate aceste tari se jura ca faimoasa crema de zahar ars provine original din bucatariile lor specifice. Tinand cont ca ingredientele pentru pregatirea ei sunt la indemana oricui, este un pic greu sa determinam originea ei. Cert este ca e delicioasa si usor de facut.
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 01h 30min
- Rating
- Yield : 8
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou, Lapte
Ingredients
- lapte - 1 litru
- oua - 10 bucati
- zahar - 150 de grame, alb
- zahar brun - 200 de grame
- zahar vanilat - 1 pliculet
- esenta de vanilie - 2 ml
- esenta de rom - 2 ml
- sare - un varf de cutit
✓ LIVRARE LA DOMICILIU ⇛ [ Cumpără ] avantajos ingredientele pentru această rețetă!
Instructions
- Eu am folosit zahar brun pentru caramelizarea cratitei deoarece ii da o culoare mai intensa. Daca nu aveti zahar brun, inlocuiti cele 200 de grame de zahar brun cu zahar alb.
- Spargeti ouale si amestecati-le cu mixerul. Dupa ce s-au omogenizat adaugati 150 de grame de zahar alb si zaharul vanilat. Mixati pana se topeste zaharul. Adugati un pic de sare, laptele, esentele de rom si vanilie, si amestecati pana aveti o crema omogena.
- Intr-o cratita (in care sa va incapa crema de zahar) adaugati zaharul brun si puneti pe foc mic. Amestecati continu pana se topeste si apoi rasuciti oala astfel incat zaharul topit sa se distribuie uniform pe peretii oalei. Trebuie sa faceti aceasta operatiune rapid deoarece zaharul se intareste repede.
- In oala tapetata cu caramel adaugati crema facuta mai devreme. Inainte de a baga la cuptor asezati oala intr-o tava cu apa. Crema de zahar ars se face la bain marie.
- Puneti oala cu crema de zahar ars in cuptorul preincalzit pentru o ora si jumatate. Trebuie sa stea la cuptor pana cand se leaga si este rumenita la suprafata.
- Se serveste la temperatura camerei cu sirop de caramel.
Pofta buna!
Ce parere ai despre aceasta reteta?
imi plac foarte mult retetele tale si felul kum gatesti…bravooo 🙂
Foarte buna reteta! Am observat o mica greseala: ” sa caramelizam oala” in loc de ” sa caramelizam zaharul” intr-o oala.
Ma bucur ca va place reteta. Mai face omul si greseli!