Covrigei cu Cascaval si Chimen

Salutare dragii mei! Na ca a venit si weekendul asta! De cele mai multe ori in weekend, cand suntem acasa, si nu facem prea multe chestii prin curte, ne uitam la seriale sau filme. De obicei langa un film bun merge o bere buna sau un pahar de vin. Totul e bine pana aici, dar ce merge bine langa o bere rece? Un bol cu seminte, o punga de chipsuri sau de alune. Gustos, dar nesanatos. Asa ca am tot incercat sa fac eu diferite rontaieli numai bune de consumat la film. Asa ca va prezint Covrigei cu Cascaval si Chimen.

Prezentare video Covrigei cu Cascaval si Chimen

Covrigei cu Cascaval si Chimen

By July 9, 2017

Reteta este destul de similara cu saratelele romanesti, doar ca am pus ceva mai multa branza si am folosit forma de covrigei. Gasiti forma din asta in supermaketuri si prin piete. Daca nu aveti puteti sa ii faceti de mana din taitei de aluat din asta, impletiti.

Pentru a face acesti covrigei aveti nevoie de faina, unt, branzeturi pe placul vostru si toppinguri la alegere. Eu am folosit telemea, branza de vaci, cascaval si chimen.

Sa ne intelegem: acesti covrigei contin totusi faina alba, unt si multa branza, ceea ce ii face destul de bogati in calorii. Sunt mai sanatosi decat chipsurile la punga, dar asa nu inseamna ca nu trebuie sa avem masura si sa mancam covrigei in fiecare zi.

Trecand peste toate astea sa ne apucam de facut covrigei ca acum incepe filmul si mi se incalzeste berea.

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Yield : 12
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Covrigei cu Cascaval si Chimen

  • Intr-un bol punem untul la temperatura camerei, branza telemea maruntita, branza de vaci scursa bine, sare si se amesteca totul bine.

Covrigei cu Cascaval si Chimen

  • Se adauga treptat faina si se amesteca, mai intai cu lingura, apoi se framanta cu mana.

Covrigei cu Cascaval si Chimen

  • Aluatul obtinut, care trebuie sa fie omogen si nelipicios, se tine la frigider timp de o ora.

Covrigei cu Cascaval si Chimen

  • Se scoate si se intinde intr-o foaie cu grosime de 0.5 cm, pe suprafata de lucru infainata usor. Se taie cu decupatorul de covrigei si se aranjeaza fiecare covrigel pe o tava acoperita cu hartie de copt. La final se unesc toate resturile si formeaza din nou covrigei.

Covrigei cu Cascaval si Chimen

  • Din cantitatile folosite am obtinut 3 tavi mari, de aragaz, pline ochi cu covrigei.

Covrigei cu Cascaval si Chimen

  • Se ung cu ou batut si se presara chimen si cascaval ras deasupra.

Covrigei cu Cascaval si Chimen

  • Se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15 minute sau pana cand sunt rumeniti frumos!

Covrigei cu Cascaval si Chimen

Pofta mare!

Covrigei cu Cascaval si Chimen

Covrigei cu Cascaval si Chimen

Pentru mai multe retete delicioase de snacks-uri intrati aici.

Nachos din tortilla cu sos salsa picant Saratele romanesti

Saratele fara gluten Naut crocant

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 4.50 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *