Cotlete de miel la cuptor cu legume

Buna ziua dragilor! Coteletele de miel la cuptor sau la gratar sunt o minunatie delicioasa! Acestea se preteaza pentru marinat, imbaiat in tot felul de condimente, rumenite superificial sau mai profund pe gratar sau la cuptor. Eu am decis sa le pregatesc cu legume la cuptor si cu minunate condimente.

Prezentare video Reteta de Cotlete de Miel la cuptor cu Legume

.

Cotlete de miel la cuptor cu legume

By April 22, 2015

Am avut 4 cotlete de miel deci reteta este pentru 4 persoane. Cotelete mele au fost mai mult pentru doua persoane pentru ca doua dintre ele au fost destul de micute si le-am papat repede, dar nu asta conteaza.

Important este sa lasati cotletele si orice alta carne ati gati la cuptor/pe gratar la marinat cat mai mult timp. Chiar peste noapte daca se poate. Marinarea fragezeste carnea, ii da culoare, aroma si gust si contribuie indubitabil la realizarea unui preparat genial de gustos. Acum mi-am adus aminte de o tocana de miel a carei carne am lasat-o 2 zile la marinat si apoi am gatiti-o in tajine timp de vreo 4 ore la foc mic. Delicios.

Sa revenim la oile noastre. Dupa cum spuneam va recomand sa tineti carnea la marinat de cu o zi inainte pentru un gust si o textura excelenta. Apoi se pune la cuptor si aveti parte de un preparat de neuitat. Procedati asa si cu carnea de pui, porc, vita si mai ales de vanat.

Eu am servit aceste cotlete cu cartofi, morcovi si ceapa toate coapte. Merge si cu paste, orez, legume la tigaie, piureuri sau salate.

  • Prep Time : 03h 00min
  • Cook Time : 40 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Cotlete de miel la cuptor cu legume

  • Mai intai sa facem marinata: se presara cotletele pe ambele parti cu sare grunjoasa (unii zic ca nu ar fi bine sa pui sare la marinare, altii zic ca da, eu am pus si a iesit bun), piper, suc de lamaie, ulei de masline, vin, un pic de ulei de masline, frunzele de pe crenguta de rozmarin si 2 catei de usturoi trecuti prin presa. Se omogenizeaza bine astfel incat toate condimentele sa se distribuie uniform pe cotletele de miel. Daca aveti o punga cu zip care se inchide ermetic va sfatuiesc sa le puneti la marinat in acea punga, in frigider, intorcand-o din cand in cand.

Cotlete de miel la cuptor cu legume Cotlete de miel la cuptor cu legume

Cotlete de miel la cuptor cu legume Cotlete de miel la cuptor cu legume

Cotlete de miel la cuptor cu legume Cotlete de miel la cuptor cu legume

  • Bun deci coteletele se tin la marinat minim 3 ore sau mai bine peste noapte, intorcandu-le din cand in cand.
  • Cand marinarea este aproape gata scoateti cotletele din frigider si lasati-le sa ajunga la temperatura camerei.
  • Timp suficient pentru a pregati garnitura.
  • Morcovii si ceapa se taie rondele, cartofii cuburi si se arunca intr-o tava cat mai intinsa.
  • Se pune usturoiul taiat fasii peste legume, sare, piper, ulei de masline si frunzele de cimbru. Se amesteca bine si se toarna un pahar de apa in tava. Legumele se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute.

Cotlete de miel la cuptor cu legume Cotlete de miel la cuptor cu legume

Cotlete de miel la cuptor cu legume

  • Se incinge un grill de aragaz si se unge cu un pic de ulei de floarea soarelui.
  • Se pun cotletele cate 2 minute pe fiecare parte. Sa le dam o fata.

Cotlete de miel la cuptor cu legume

  • Coteletele se pun peste legume si se introduce tava din nou la cuptor pentru 12-15 minute.

Cotlete de miel la cuptor cu legume

Cotlete de miel la cuptor cu legume

  • Se servesc calde cu un pahar de vin rosu sec.

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(6 votes, average: 3.33 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *