Salutare bucatarasi! Sa va prezint astazi o reteta care mie una mi se pare foarte interesanta si asa intr-un fel tomnatica. Este adevarat si faptul ca am filmat reteta atunci cand era mult mai toamna decat acum, aproape de inceputul lui decembrie. Dar este un timp pentru toate, inclusiv pentru postat retete.
Prezentare video Reteta de Cotlet de Porc cu Mere coapte si Ceapa
Cotlet de porc cu mere coapte si ceapa

Merele sunt un ingredient care pot face un preparat banal, cum este un cotlet de porc, sa fie mult mai interesant si gustos. Chiar daca sunt un element mai mult din zona de patiserie, va asigur ca merita incercate si in zona de bucatarie calda si de fel principal.
Aceasta reteta este compusa din cotletele de porc, mere coapte impreuna cu ceapa rosie si un sos delicios facut din reductie de supa de pui.
Daca v-am convins ca merita incercat sa vedem ingredientele:
Ingredients
- cotlete de porc - 3 bucati
- ceapa rosie - 2 bucati
- mere - 2 bucati
- ulei de masline - 30 ml
- unt - 1 lingurita
- supa de pui - 100 ml
- cimbru - 1 crenguta, proaspat
- sare - 1 lingurita
- piper - 1/2 lingurita
- faina - 1/2 lingurita
- otet - 1 lingurita
Instructions
- Eu am folosit cotlete de porc cu os, dar puteti folosi si fara os. Cotletelor li se da gust, presarandu-le cu sare si piper. Le lasam sa se odihneasca un pic.
- Ceapa se taie julienne si merele in felii subtiri.
- Se incinge un pic de ulei de masline intr-o tigaie si se adauga ceapa. Se lasa sa se rumeneasca (nu sa se caleasca) cam doua minute, apoi se adauga feliile de mar. Se amesteca, se mai lasa vreo doua minute. Se da de pe foc. Practic dam doar o fata merelor si cepei si apoi introducem cu tot cu tigaie (ar fi bine sa aiba maner de inox, daca nu schimbati intr-un vas adecvat) in cuptorul incins la 250 de grade timp de 10 minute pentru ca merele si ceapa sa se inmoaie si sa se coaca impreuna. Dupa ce sunt gata se scot din cuptor si, cat sunt inca calde, se aduga untul, cimbru, sare si piper. Se amesteca si se gusta.
- Intre timp se rumenesc cotletele intr-o tigaie pe care ati incins-o si ati pus in ea un pic de ulei de masline. Se frig cam 5-7 minute pe fiecare parte. Un sfat pe care l-am primit si eu dupa ce am pus aceasta reteta pe Youtube si pe care l-am incercat si functioneaza: inainte de a pune cotletele in tigaie, crestati-le superficial cu un cutit ascutit. Cotletele nu se vor mai curba. Puteti sa le crestati formand patrate si astfel vor fi foarte aspectuoase.
- Cotletele se scot din tigaie si se tin la cald.
- Sa pregatim si un pic de sos: in supa de pui se adauga faina si se amesteca bine pentru a nu face cocoloase. Se pune la foc mediu si se lasa pana se reduce la jumatate. Se adauga otetul si se da de pe foc.
- Cotletele se servesc cu garnitura de mere si ceapa acompaniate de sos.
Pofta mare copii!
Leave a Reply