Cornuri Pufoase cu Ciocolata

Salutare tuturor! M-am gandit sa va prezint o reteta dulce foarte usor de pregatit si, mai ales, de savurat. Cornurile Pufoase cu Ciocolata sunt un desert sau o gustare foarte populara. Se gasesc in supermarketuri intr-o multitudine de variante si cu multe umpluturi. Eu am descoperit ca se pot face si acasa, foarte usor. Obtinem cele mai pufoase cornuri, perfecte pentru o gustare la scoala, la birou sau oricand aveti pofta!

Prezentare video Cornuri Pufoase cu Ciocolata

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

By January 28, 2020

Cornurile se fac foarte usor cu faina, oua, drojdie, lapte, arome si unt. Pentru umplutura am facut o crema de ciocolata cu ingrediente de la zero. Puteti sa folositi nutella, gasiti aici o reteta de nutella de casa, sau rahat.

Cornurile rezista timp de o saptamana fara sa isi piarda din pufosenie. Dar sunt sigura ca nu vor rezista atat de mult nemancate.

Spor la treaba!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 02h 00min
  • Yield : 12

Ingredients

Instructions

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

Aluatul pentru Cornuri Pufoase cu Ciocolata:

  • Amestecam faina cu drojdia uscata si o lasam in pace pentru 10 minute.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Peste cele 3 galbenusuri adaugam zahar, sare, esenta de vanilie si amestecam bine.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Adaugam apoi untul topit si racit si laptele.
  • Adaugam compozitia lichida peste faina si amestecam. Cand aluatul incepe sa se lege incepem sa il framantam cu mana.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Framantam pana cand obtinem un aluat omogen, nelipicios si elastic.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Il mutam intr-un bol curat uns cu ulei, acoperim bolul cu un stergar de bucatarie sau folie de plastic si il lasam sa creasca timp de 2 ore sau pana isi dubleaza volumul. Eu de obicei il las sa creasca pe masa din bucatarie, dar daca ma grabesc acopar bolul cu folie de plastic si il pun in cuptorul electric la temperatura cea mai scazuta, la mine 50 de grade. Aluatul creste mai repede, dar trebuieĀ  sa aveti grija sa nu il lasati prea mult la temperatura mare. Nici prea multa caldura nu e buna.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

Crema de Ciocolata:

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Intr-o craticioara punem zaharul, faina, cacaoa si amestecam. Adaugam laptele si cuburile de ciocolata si punem pe foc.
  • Lasam pe foc pana cand ciocolata se topeste si obtinem o crema densa. O lasam sa se raceasca complet.

Asamblare cornuri:

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Intindem aluatul pe suprafata de lucru usor infainata intr-o foie rotunda si subtire.
  • Taiem aluatul in 12 triunghiuri.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • In partea mai lata a fiecarui triunghi punem cate o lingura de crema.
  • Ungem marginile fiecarui triunghi cu albus de ou si ungem si in jurul cremei de ciocolata. Albusul ajuta ca aluatul sa se lipeasca in zonele in care trebuie si sa nu iasa crema.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Tragem o felie de aluat, o intindem putin si rulam cornurile din partea mai lata catre cea ingusta.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Le transferam in tava si tragem un pic de margini spre interior pentru a obtine o forma de semiluna.
  • Dupa ce rulam toate cornurile le lasam sa creasca pentru 10 minute.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Le ungem apoi cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

  • Coacem cornurile in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.
  • Dupa ce sunt gata le pudram cu zahar, le lasam sa se raceasca complet si le savuram cu placere.

Cornuri Pufoase cu Ciocolata

Pofta buna!

Pentru mai multe retete dulci intrati aici.

Tort Ferrero Rocher Prajitura cu Blat de Cacao si Crema de Ness

Biscuiti Oreo de Casa Pizza cu Cirese si Mascarpone

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *