Salutare tuturor! M-am gandit sa va prezint o reteta dulce foarte usor de pregatit si, mai ales, de savurat. Cornurile Pufoase cu Ciocolata sunt un desert sau o gustare foarte populara. Se gasesc in supermarketuri intr-o multitudine de variante si cu multe umpluturi. Eu am descoperit ca se pot face si acasa, foarte usor. Obtinem cele mai pufoase cornuri, perfecte pentru o gustare la scoala, la birou sau oricand aveti pofta!
Prezentare video Cornuri Pufoase cu Ciocolata
Cornuri Pufoase cu Ciocolata

Cornurile se fac foarte usor cu faina, oua, drojdie, lapte, arome si unt. Pentru umplutura am facut o crema de ciocolata cu ingrediente de la zero. Puteti sa folositi nutella, gasiti aici o reteta de nutella de casa, sau rahat.
Cornurile rezista timp de o saptamana fara sa isi piarda din pufosenie. Dar sunt sigura ca nu vor rezista atat de mult nemancate.
Spor la treaba!
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 02h 00min
- Yield : 12
Ingredients
- Pentru aluat
- faina - 325 grame
- galbenus de ou - 3 bucati
- lapte - 175 ml
- zahar - 70 grame
- unt - 50 grame
- esenta de vanilie - 2 ml
- drojdie uscata - 5 grame
- sare - un varf de lingurita
- Pentru umplutura de ciocolata
- zahar - 100 grame
- ciocolata - 100 grame
- cacao - 50 grame
- faina - 20 grame
- lapte - 175 ml
Instructions
Aluatul pentru Cornuri Pufoase cu Ciocolata:
- Amestecam faina cu drojdia uscata si o lasam in pace pentru 10 minute.
- Peste cele 3 galbenusuri adaugam zahar, sare, esenta de vanilie si amestecam bine.
- Adaugam apoi untul topit si racit si laptele.
- Adaugam compozitia lichida peste faina si amestecam. Cand aluatul incepe sa se lege incepem sa il framantam cu mana.
- Framantam pana cand obtinem un aluat omogen, nelipicios si elastic.
- Il mutam intr-un bol curat uns cu ulei, acoperim bolul cu un stergar de bucatarie sau folie de plastic si il lasam sa creasca timp de 2 ore sau pana isi dubleaza volumul. Eu de obicei il las sa creasca pe masa din bucatarie, dar daca ma grabesc acopar bolul cu folie de plastic si il pun in cuptorul electric la temperatura cea mai scazuta, la mine 50 de grade. Aluatul creste mai repede, dar trebuieĀ sa aveti grija sa nu il lasati prea mult la temperatura mare. Nici prea multa caldura nu e buna.
Crema de Ciocolata:
- Intr-o craticioara punem zaharul, faina, cacaoa si amestecam. Adaugam laptele si cuburile de ciocolata si punem pe foc.
- Lasam pe foc pana cand ciocolata se topeste si obtinem o crema densa. O lasam sa se raceasca complet.
Asamblare cornuri:
- Intindem aluatul pe suprafata de lucru usor infainata intr-o foie rotunda si subtire.
- Taiem aluatul in 12 triunghiuri.
- In partea mai lata a fiecarui triunghi punem cate o lingura de crema.
- Ungem marginile fiecarui triunghi cu albus de ou si ungem si in jurul cremei de ciocolata. Albusul ajuta ca aluatul sa se lipeasca in zonele in care trebuie si sa nu iasa crema.
- Tragem o felie de aluat, o intindem putin si rulam cornurile din partea mai lata catre cea ingusta.
- Le transferam in tava si tragem un pic de margini spre interior pentru a obtine o forma de semiluna.
- Dupa ce rulam toate cornurile le lasam sa creasca pentru 10 minute.
- Le ungem apoi cu galbenus de ou amestecat cu o lingura de lapte.
- Coacem cornurile in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.
- Dupa ce sunt gata le pudram cu zahar, le lasam sa se raceasca complet si le savuram cu placere.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.
Leave a Reply