Cordon Bleu

Cordon Bleu sau Gordon Bleu este o reteta de origine elvetiana. Este practic un snitel din carne de vita, pui sau porc, in interiorul caruia gasim branza si sunca (fiarta sau presata) sau proscuito. Este o alternativa simpla la clasicul snitel. Merge extraordinar alaturi de o salata verde si cartofi.

Prezentare video Reteta de Cordon Bleu

Cordon Bleu

By December 7, 2013

Am ales sa fac Cordon Bleu cu piept de pui, mozarella si sunca de Praga, totul invelit in pesmet. Daca doriti sa fie mai crocant, va sugerez o crusta din fulgi de porumb maruntiti la blender, in loc de pesmet.

Ingredients

Instructions

Cordon Bleu

  • Eu am avut un piept de pui intreg, fara oase si fara piele. L-am taiat mai intai in doua pe mijloc. Apoi am taiat fiecare jumatate transversal, pe latime, formand bucati late de pui. Am pus pe un tocator acoperit cu folie de plastic bucata de pui, am pus folie peste ea si am batut-o putin cu ciocanul de carne. Aveti grija sa nu insistati prea mult pentru ca riscati sa se rupa.

Cordon Bleu Cordon Bleu

  • Am condimentat bucatile de pui cu sare, piper si rozmarin.

Cordon Bleu Cordon Bleu

Cordon Bleu Cordon Bleu

  • Am taiat mozarella in felii subtiri. Sunca era deja feliata.
  • Sa formam Cordon Bleu-ul. Am asezat bucata de pui, peste ea am pus o felie de sunca si la mijloc mozarella. Am pliat-o in doua formand Cordon-ul.

Cordon Bleu Cordon Bleu

Cordon Bleu Cordon Bleu

  • Cele doua oua le-am batut cu un pic de sare. Am dat ruloul de pui prin faina, apoi prin ou, si la final prin pesmet.

Cordon Bleu Cordon Bleu

Cordon Bleu Cordon Bleu

Cordon Bleu Cordon Bleu

  • Aveti grija sa acoperiti bine puiul cu ingredientele pentru crusta pentru ca in acest fel ruloul se va inchide si nu va curge mozarella la prajire.
  • Am incins ulei de floarea soarelui intr-o tigaie si am prajit puiul pe ambele parti. A durat cam 20 de minute toata operatiunea.

Cordon Bleu Cordon Bleu

Cordon Bleu

  • Aveti grija ca atunci cand puneti puiul in tigaia incinsa sa dati focul mic. Crusta nu trebuie sa se arda inainte ca puiul sa se patrunda bine.

Cordon Bleu

Pofta buna!

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 4.25 out of 5)
Loading...

3 Responses to Cordon Bleu

  1. Adi Babaciu

    Nota 10 pentru Cordon Bleu. Multumesc Camelia!

    • Camelia Juganaru

      Multumesc! Ma bucur ca ti-a placut!

  2. Diana

    F gustos, astazi am incercat si mi-am poftit prietenii la Cordon Bleu, mmm isi lingeau degetele!! Mersi Camelia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *